Διπλή συμφωνία bancassurance της Unicredit με Generali και Allianz

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σημαντική συμφωνία bancassurance αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης: Ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος Unicredit υπέγραψε δυο αποκλειστικές συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με την επίσης ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Generali και την γερμανική Allianz για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις στην Τσεχία, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Βουλγαρία.

Οι μακροπρόθεσμες συνεργασίες που θα συνδυάσουν την ισχυρή παρουσία της Unicredit στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με την βαθιά ασφαλιστική τεχνογνωσία των Generali και Allianz θα υλοποιηθεί βαθμιαία εντός του β’ εξαμήνου του 201. Η συμφωνία bancassurance με την Allianz θα εστιάσει σε προϊόντα ζωής και γενικών ασφαλίσεων, ενώ αυτή με την Generali σε προϊόντα ασφάλισης πιστώσεων (Credit Protection Insurance)

Σύμφωνα με τη Generali, αυτή η μακροπρόθεσμη σύμπραξη στο bancassurance αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις της στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος διεύρυνε πρόσφατα το αποτύπωμά του και ενίσχυσε τη θέση του στις αγορές της περιοχής μέσω μεγάλων εξαγορών στη Σλοβενία (Adriatic Slovenica) και την Πολωνία (Concordia).

Οπως δήλωσε ο Luciano Cirinà,  επικεφαλής της Generali για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, “Στην περιοχή μας πάνω από 12,5 εκατομμύρια πελάτες υπολογίζουν στη στήριξη της Generali σε διάφορες περιόδους της ζωής τους, όταν έχουν ανάγκη από έναν αξιόπιστο ασφαλιστικό εαίρο. Είμαστε πρωτοπόροι της αγοράς, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της περιοχής και είμαστε περήφανοι που θα στηρίζουμε τους πελάτες της Unicredit με εγνωσμένης αξίας ασφαλιστικές λύσεις”.

Ο ομόλογός του από την Allianz Πέτρος Παπανικολάου υπογράμμισε ότι «οι πελάτες της Unicredit θα επωφεληθούν από την τεράστια εμπειρία μας καθώς η ζήτηση για ασφάλειες ζωής και γενικές ασφάλειες στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αυξάνεται. Μπορούμε τώρα να προστατεύσουμε τους πελάτες αυτούς σε κρίσιμες καμπές της ζωής τους».

Ο επικεφαλής του βραχίονα Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της  Unicredit Carlo Vivaldi σημείωσε από την πλευρά του ότι “μέσω της σύμπραξης αυτής  θα μπορούμε να προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων όπως και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ιδιώτες πελάτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας στο έπακρο την πρωταγωνιστική μας θέση στην περιοχή αλλά και την αναγνωρισμένη εμπορική επωνυμία των Generali και Allianz”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*