Από αριστερά: Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος INTERAMERICAN, Caspar Veldkamp, πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού INTERAMERICAN

Διημερίδα για το Program Increment Planning της INTERAMERICAN στο Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας

Το τρίτο κατά σειρά εργαστήριο για το Program Increment Planning της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος μετασχηματισμού της με εφαλτήριο την Πληροφορική, οργανώθηκε στις 21 και 22 Μαΐου στις εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα για τη θερμοκοιτίδα «Orange Grove».

Η συνάντηση διατμηματικών ομάδων εργασίας, με συμμετοχή 150 στελεχών και εργαζομένων της INTERAMERICAN, ολοκληρώθηκε με έναν ουσιαστικό επίλογο αναφοράς στις ανατρεπτικές αλλαγές που η ψηφιακή εποχή σηματοδοτεί σήμερα και για το μέλλον, για τις αγορές, το επιχειρείν και την εργασία, προσδιορίζοντας νέες, μεγάλες προκλήσεις. Σε αυτές τις αλλαγές αναφέρθηκαν ο Ολλανδός πρέσβης Caspar Veldkamp και οι Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος, και Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της INTERAMERICAN.

Ο χώρος στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας όπου λειτουργεί το Orange Grove, αποτελεί θερμοκοιτίδα εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η INTERAMERICAN συνεργάζεται με την Ολλανδική Πρεσβεία υποστηρίζοντας το Orange Grove χρηματοδοτικά από το 2014, καθώς και με διάθεση στελεχών της για mentoring.

Η εταιρεία αναγνωρίζει, με αυτό τον τρόπο, την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και την προσέλκυση επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις αυτού του πρωτοποριακού οικοσυστήματος που, όπως επεσήμανε ο πρέσβης κατά την εκδήλωση, φέρνει στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα και τη νέα, ταλαντούχα γενιά.

Επισημαίνεται ότι η μεθοδολογία Agile για τη διαχείριση και ανάπτυξη έργων στην INTERAMERICAN αποτελεί βασικό μοχλό για την υιοθεσία ενός νέου τρόπου εργασίας στο πλαίσιο αλλαγής της διοικητικής οργάνωσης, ενδυνάμωσης της σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας, υποστήριξης της καινοτομίας και δημιουργίας προοπτικών εξέλιξης για τους εργαζομένους της εταιρείας – τομέων που συναρτώνται και επιταχύνουν συνολικά τον μετασχηματισμό του οργανισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*