AFEA Travel: «Προτεινόμενοι προορισμοί για ταξίδια στόχου»

Με περισσότερα από 40 χρόνια πορείας στον τομέα διοργάνωσης εταιρικών ταξιδιών, συνεδρίων και ταξιδιών στόχων, η ομάδα της AFEA διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία, ικανοποιώντας απόλυτα τις ανάγκες και τους στόχους του πελάτη. Με ιδιαίτερα και πρωτότυπα θεματικά concept και με λεπτομερή γνώση του εκάστοτε προορισμού, η AFEA αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη και λειτουργεί ως σύμβουλος πάντα με σκοπό την ανάδειξη της εταιρίας/ πελάτη και την δημιουργία εμπειριών για τον ταξιδιώτη.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν προτάσεις για προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, in house group travel consultant, προγράμματα δραστηριοτήτων, εκπαιδεύσεις και team building activities, διοργάνωση κοινωνικού και πολιτιστικού προγράμματος, συνεργασία με μόνιμους πεπειραμένους εξωτερικούς συνεργάτες κ.α. Με γνώμονα την εμπειρία στην επιλογή των σωστών προορισμών ανάλογα με την εποχή, η AFEA προτείνει το Εδιμβούργο, ως έναν από τους πιο ελκυστικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες.

Γιατί Σκωτία;

Αυτή η μικρή βορειοευρωπαϊκή χώρα αποτελεί έναν συναρπαστικό προορισμό με ξεχωριστή κουλτούρα και εξαιρετικά πλούσια κληρονομιά. Η  Σκωτία διαθέτει τη φήμη μιας δυναμικής χώρας με πλούσια ποικιλομορφία στις τέχνες και τον πολιτισμό καθώς και στη τεχνολογία και καινοτομία. Η μετάβαση στη Σκωτία είναι ταχύτερη και απλούστερη από ποτέ. Με απευθείας πτήσεις από πολλούς διεθνείς προορισμούς όπως την Αθήνα, και τακτικές πτήσεις από το Λονδίνο, μόνο μία ώρα μακριά, οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Από το παραδοσιακό έως το πιο σύγχρονο, μπορείτε να απολαύσετε:

  • τη ζεστή φιλοξενία του λαού της Σκωτίας
  • τοπία που “κόβουν” την ανάσα
  • το μοναδικό Ταρτάν
  • το καλύτερο γκολφ στον κόσμο
  • πολυτελή ξενοδοχεία & ιαματικά λουτρά
  • μαγικά κάστρα
  • αποστακτήρια ουίσκι
  • καταστήματα διάσημων σχεδιαστών μόδας
  • υπαίθριες δραστηριότητες – ψάρεμα, κυνήγι, τοξοβολία, off-roading κ.λπ.
  • καλό φαγητό με εξαιρετικά τοπικά υλικά

 Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε το Εδιμβούργο

Το Εδιμβούργο είναι ο τόπος όπου αιώνες κληρονομιάς συνθέτουν το κράμα που χαρακτηρίζει μια σύγχρονη, δυναμική και πολιτιστικά πλούσια πόλη. Είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις της Ευρώπης και είναι ο νούμερο ένα προορισμός για διοργάνωση συνεδρίων σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ICCA (International Congress and Convention Association) στο Ην. Βασίλειο μετά το Λονδίνο. Προσφάτως ξεκίνησε  μια νέα εκστρατεία, το «Make It Edinburgh» προκειμένου να αναδείξει τα συγκριτικά οφέλη που προκύπτουν από τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.

 Μοναδικοί χώροι φιλοξενίας συνεδρίων με εύκολη πρόσβαση

Το Εδιμβούργο είναι η ιδανική τοποθεσία για εκδηλώσεις και συνέδρια. Οι μοναδικοί χώροι της πόλης – από το γεωργιανό μεγαλοπρεπές των Αιθουσών Συνέλευσης και το Βασιλικό Ιατρικό Κολλέγιο (λόγω της πλήρους ανακαίνισης το 2018) μέχρι το σύγχρονο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Εδιμβούργου και το Exchange Corn – αποδεικνύουν ότι αποτελεί ιδανική πρόταση για διοργάνωση συνεδρίων, μεγάλων αλλά και μικρών events.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνεδριακών χώρων της πόλης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης και τους κεντρικούς σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς και σε κοντινή απόσταση από πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα της πόλης, καθιστώντας εύκολη την απόλαυση του κέντρου της πόλης οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η πόλη προσφέρει επίσης μοναδικούς χώρους όπως το Royal Yacht Britannia, το Gorgie City Farm και το National Galleries της Σκωτίας για εκδηλώσεις που είναι πραγματικά αξέχαστες. Έως το Δεκέμβριο του 2019 προβλέπεται και  η ολοκλήρωση του νέου έργου Ross Pavilion & Gardens Project, μετατρέποντας το συγκρότημα West Princes Street Gardens σε χώρο συναυλιών και εκδηλώσεων 3.000 θέσεων.

Νέα καταλύματα που ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό

Με διαθεσιμότητα 20.000 κλινών  μέσα και γύρω από την πόλη, το Εδιμβούργο διευρύνεται συνεχώς καλύπτοντας μια πληθώρα επιλογών για όλα τα budgets. Η επαναλειτουργία της κύριας πλατείας Charlotte Square, το λανσάρισμα του νεότερου ξενοδοχείου του Locke Aparthotel Group στην οδό George, Eden Locke, και ο σχεδιασμός για μετατροπή των πρώην βρετανικών καταστημάτων  της Princes Street σε ξενοδοχείο 133 δωματίων με skybar με θέα τους κήπους της Princes Street και το Κάστρο, αποδεικνύουν τις πλούσιες επιλογές της πόλης στον τομέα της διαμονής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι  η ανάπτυξη του MV Fingal ώστε να καταστεί το πρώτο ξενοδοχείο της Σκωτίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η ανακατασκευή του κέντρου St James στο East End της οδού Princes Street – ένα έργο 850 εκατομμυρίων λιρών που θα ολοκληρωθεί το 2020 – θα αποφέρει 210 δωμάτια πεντάστερης πολυτέλειας ενώ  στην Παλιά Πόλη, στα τέλη του καλοκαιριού του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο ξενοδοχείο  του Carlton Hotel Collection με διαθεσιμότητα 98 δωματίων, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το σιδηροδρομικό σταθμό Waverley της πόλης.

Μια κληρονομιά αριστείας που συνεχίζεται σήμερα

Η πόλη διαθέτει πλούσια ιστορία – με την καινοτομία  να είναι εμφανής σε όλα τα κέντρα αριστείας της πόλης, από την Τεχνολογία, τις Επιστήμες της Ζωής, τις Δημιουργικές Βιομηχανίες, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις Επιστήμες της Ζωής, τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και τα Τρόφιμα & Ποτά. Η πόλη του Εδιμβούργου είναι ευρέως αποδεκτή παγκοσμίως ως σημείο εστίασης της ακαδημαϊκής αυστηρότητας και της αριστείας. Τοποθεσίες που διπλασιάζονται ως χώροι εκδηλώσεων και συνεδριακοί χώροι όπως το Surgeons’ Hall Museum, το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, γκαλερί και πολιτιστικοί χώροι της πόλης αποτελούν ιδανικές επιλογές για εξερεύνηση της πόλης και του ιστορικού της παρελθόντος .

Το περιβάλλον της πόλης

Το κέντρο της πόλης, το οποίο αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και αποτελείται από την παλιά πόλη της πόλης και τη Γεωργιανή Νέα Πόλη. Μια αναρρίχηση στο μνημείο Scott, το Μνημείο του Νέλσονα  ή σ’ ένα από τους λόφους της πόλης – είτε πρόκειται για το Castle Hill ή το Calton Hill – σας δίνει μια εκπληκτική πανοραμική θέα του Εδιμβούργου και μια εικόνα για την εξελικτική πορεία της πόλης κατά τη διάρκεια των αιώνων. Στα πιο διάσημα πάρκα της πόλης συγκαταλέγονται το πάρκο Holyrood και το Seat Arthur.

Πολιτισμός, Τρόφιμα και Φεστιβάλ

Η ευημερούσα θεατρική και μουσική σκηνή του Εδιμβούργου είναι γνωστή. Τα μπαρ προσφέρουν ζωντανή μουσική όλο το χρόνο, χώροι όπως το Usher Hall προσελκύουν μερικά από τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου. Τα εστιατόρια και τα μπαρ της πόλης αποτελούν το σήμα κατατεθέν  της. Από το βραβευμένο με αστέρι Michelin «The Kitchin in Leith» μέχρι το καινούριο «The Ivy on the Square» στην πλατεία St. Andrew Square, η πρωτεύουσα της Σκωτίας προσφέρει επιλογές παγκόσμιας γαστρονομικής κλάσης ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και τα εστιατόρια που σερβίρουν πραγματικό σκωτσέζικο φαγητό – τόσο παραδοσιακά όσο και κλασικά. Όποια και αν είναι η επιθυμία σας, θα βρείτε άνετα, cosy και κομψά μπαρ σε κοντινή απόσταση, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

One comment

  1. Η Σκωτια ειναι ο αγαπημενος μου ταξιδιωτικος προορισμος !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*