Fosun και Gongbao για τον τελικό στην Αθήνα

της Ελενας Ερμείδου

Στην Αθήνα έχει βρεθεί αποστολή της Fosun και Gongbao, συμμετέχοντας στην δεύτερη φάση του αγώνα που έχει ξεκινήσει με έπαθλο το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Και οι δύο κινεζικές με έδρα το Πεκίνο και Χονγκ – Κονγκ, αντίστοιχα μπήκαν στο τελικό γύρο πέρυσι, την άνοιξη, πριν περάσει σφήνα η Exin και το καμπανάκι ηχήσει, χωρίς δυσκολία υπέρ της.

Διαβάστε: Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκινούν οι παρουσιάσεις για την πώληση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος έχουν ξεκινήσει, ενώ αναμένονται να έλθουν στο φως της δημοσιότητας, αφού κατατεθούν οι νέες επικαιροποιημένες οικονομικές προσφορές των υποψηφίων που οδηγούν σε νέες διαπραγματεύσεις με σκοπό την βελτίωση τους.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες της πώλησης, ωστόσο η αλλαγή φρουράς στην ΕΤΕ με την αποχώρηση του κου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από Δ.Σ. της ΕΤΕ μεταθέτει της εκτιμήσεις ενδεχομένως για τον μήνα Ιούλιο. Και, με το δεδομένο δε ό,τι πέρυσι η απόφαση υπέρ της Exin ελήφθη χωρίς ισχυρές εγγυήσεις, οδηγώντας στην αποτυχία, η φετινή διαδικασία της πώλησης αναμένεται να είναι πολύ πιο αυστηρή.

Υπενθυμίζεται την έναρξη διαδικασιών για τις δύο κινεζικές που είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές αποφάσισαν το περασμένο μήνα από κοινού η ΕΤΕ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), θέτοντας εκτός διαδικασίας, αν και είχε αιτηθεί να συμμετάσχει, την κινεζική Wintime.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση και τα σχέδια της Gongbao η οποία δεν διαθέτει προηγούμενη «προϋπηρεσία» στις ασφάλειες αυτή μέχρι νεωτέρας δήλωσε στο χρηματιστήριο της Σαγκάης ότι το 40% της εξαγοράς θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και το εναπομείναν 60% από δανεισμό M&A.  Η Gongbao σημειώνεται έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της μέσω της κινεζικής εταιρείας real estate Rongfeng Holding.

Κάποια αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν κατά την Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ στις 31 Μαίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του IW από εκπροσώπους της Fosun «η υπόθεση της Folli Follie δεν επηρεάζει και δεν έχει αντίκτυπο στην διαδικασία της πώλησης».

Με ισχυρές επιδόσεις η Εθνική Ασφαλιστική το 2017

Το 2018 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά σταθμό, για την Εθνική Ασφαλιστική. Η Ασφαλιστική παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας κατά 28,6% σε σχέση με το 2016, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 74,2 εκατ. ευρώ έναντι 57,7 εκατ. ευρώ το 2016. Πολύ καλή πορεία κατέγραψε  το δίκτυο Bancassurance, η συνολική παραγωγή του οποίου αυξήθηκε κατά 27,3%, γεγονός που μεταφράζεται σε 169,9 εκ. έναντι των 133,5 εκ. του 2016, κυρίως χάρη στο προϊόν «Εθνική Εφάπαξ+».

Διαβάστε τα συνολικά αποτελέσματα:

Eθνική Ασφαλιστική: Μεγάλη αύξηση ιδίων κεφαλαίων και κερδοφορίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*