ΗΠΑ: Πρωταθλήτρια στις cyber ασφαλίσεις η Chubb για το 2017

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ανατροπές καταγράφηκαν σην αγορά cyber ασφαλίσεων των ΗΠΑ το 2017, αφού η Chubb αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία στον κλάδο αυτό, ξεπερνώντας τις AIG και XL Catlin, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου αξιολόγησης AM Best.

Τα άμεσα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Chubb για cyber ασφαλίσεις σημείωσαν αλματώδη αύξηση 112,9% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 284,4 εκατ. δολάρια για το 2017, αναφέρεται στην ειδική μελέτη της AM Best για την αγορά cyber ασφαλίσεων. Τα σχετικά στοιχεία αφορούν τόσο στις εξειδικευμένες καλύψεις έναντι του cyber κινδύνου, όσο και στις σχετικές ρήτρες που εντάσσονται σε γενικότερα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Κατά την ίδια περίοδο, τα άμεσα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της AIG υποχώρησαν κατά 0,3% και διαμορφώθηκαν στα 227,6 εκατ. δολάρια. Τα “cyber ασφάλιστρα” της XL Catlin αυξήθηκαν κατά 10,6% στα 177,9 εκατ. δολ. και αντιπροσωπεύουν το 4% των συνολικών ασφαλίστρων της (έναντι 1,3% για την Chubb και 1,6% για την AIG).

Αλλες εταιρείες που βρίσκονται υψηλά στην κατάταξη των cyber ασφαλίσεων στις ΗΠΑ είναι οι Travelers, Beazley καθώς και η κινεζική CNA. Σωρευτικά, τα ασφάλιστρα στον εν λόγω κλάδο ανήλθαν σε 1,78 δισ. δολ. το 2017, αντιπροσωπεύοντας το 0,3% των ασφαλίστρων.

Για τρίτο συνεχόμενο έτος, η Hartford Insurance Group διατήρησε τον τίτλο της εταιρείας με τα περισσότερα cyber συμβόλαια σε ισχύ το 2017 (503,6 χιλιάδες), ακολουθούμενη από την  Farmers Insurance Group (185,8 χιλιάδες συμβόλαια) και την Liberty Mutual Insurance Companies (184,5 χιλιάδες συμβόλαια).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*