Το πρώτο λουκέτο λόγω GDPR

Σε εγρήγορση βρίσκονται, οι επιχειρήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς την Παρασκευή 25 Μαΐου εκπνέει η προθεσμία για τη συμμόρφωση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation (GDPR).

Δημόσιοι Φορείς και Ιδιωτικές επιχειρήσεις, που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, π.χ. ταξιδιωτικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες, κλινικές, μέχρι καταστήματα με κάρτες μέλους, όπως καταστήματα ένδυσης και διατροφής (σούπερ μάρκετ), θα έρθουν αντιμέτωποι με τη πρόκληση της συμμόρφωσης προς τον Κανονισμό, που αυστηροποιεί το πλαίσιο νομιμότητας της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Πάντως, μετά τις 25 Μαΐου, οι συνθήκες θα δυσκολέψουν για σειρά εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνικών πωλήσεων, προώθησης προϊόντων και απαίτησης οφειλών.

Αλλά και για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Blockchain εκτιμάται ότι οι συνθήκες θα καταστούν δυσκολότερες. Προτού εκπνεύσει ο χρόνος, είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία Parity ICO Passport Service (PICOPS) έχει ανακοινώσει ότι θα διακόψει την λειτουργία της από τις 24 Μαΐου, αδυνατώντας να συμμορφωθεί στο κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*