NP Insurance, NP Ασφαλιστική, κτίριο

NP Ασφαλιστική: Αύξηση μεγεθών και δεικτών φερεγγυότητας το 2017

Με πολύ θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το 2017 για την NP Ασφαλιστική, προάγοντας τη θετική πορεία και τη δυναμική της. Συγκεκριμένα, για το 2017 η εταιρεία πέτυχε αύξηση σε όλα της τα θεμελιώδη μεγέθη:

  • ο Βασικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (SCR) διαμορφώθηκε στο 194%, αυξημένος κατά 15,4% από το 168% του 2016
  • ο Ελάχιστος Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (MCR) διαμορφώθηκε στο 770%, αυξημένος κατά 15,9% από το 664% του 2016
  • αύξηση των Μεικτών Ασφαλίστρων κατά 9,8% στα 31 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολό της η ασφαλιστική αγορά στους Γενικούς Κλάδους είχε αύξηση 2,1%
  • κέρδη προ φόρων στα  9,1 εκατ. ευρώ με ισολογισμό κατά IFRS
  • αύξηση της Καθαρής Θέσης και των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρείας κατά 15,7% στα 53,4 εκατ. ευρώ, από 46,1 εκατ. ευρώ το 2016
  • αύξηση του Ενεργητικού της κατά 9,06% στα 94,7 εκατ. ευρώ. 

Eκτίναξη Ιδίων Κεφαλαίων και Δεικτών Solvency II

Tα Ίδια Κεφάλαια κατά τον Ισολογισμό Φερεγγυότητας ΙΙ (Solvency II) ανήλθαν στο ποσό των 52,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 16,2 % συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, και διαμόρφωσαν τον Δείκτη Φερεγγυότητας της εταιρείας (SCR ratio) για  το έτος 2017 στο 194% και τον Δείκτη Ελάχιστων Κεφαλαιακών Απαιτήσεων (MCR ratio) στο 770%.

Αυξημένη γενική ρευστότητα

Η NP Ασφαλιστική διατηρεί σχεδόν επταπλάσια ταμειακά διαθέσιμα από τα απαιτητά, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύπτει οποιαδήποτε τακτική ή έκτακτη οικονομική απαίτηση σε πληρωμές αποζημιώσεων ή υποχρεώσεων προς τρίτους. Ως εκ τούτου, ο πάρα πολύ σημαντικός για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες δείκτης ρευστότητας διαμορφώνεται για την NP στο 685%, προκειμένου να εκμηδενίσει κάθε τέτοιον πιθανό κίνδυνο. Οι καταθέσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 41,7 εκατ. ευρώ σε σύνολο ενεργητικού 94,7 εκατ. ευρώ.

Επιτυχημένη στρατηγική και για τα επόμενα χρόνια

Με την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτει και τις επαρκείς προβλέψεις, η εταιρεία τονίζει πως έχει δημιουργήσει μια δυνατή οικονομική και επιχειρηματική βάση για την απρόσκοπτη λειτουργία της τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζει την ορθολογική και χρηστή διαχείριση του Ενεργητικού της στο σύνολό του, εξελίσσει περαιτέρω την αποδοτική οργανωτική της δομής, συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα με πολύ θετικά αποτελέσματα, πάρα τη συνεχιζόμενη ύφεση και τα capital controls, και ολοκλήρωσε επιτυχώς τη μεταστέγαση των κεντρικών της γραφείων στο νέο ιδιόκτητο κτίριό της, 4.500 τ.μ., στο «Δακτυλίδι» στο Μαρούσι, ύστερα από 15 χρόνια επιτυχημένη πορεία και παρουσία στον Πειραιά.

Nα ξεπεράσει το 220% το SCR  2018

Πρωταρχικοί στόχοι της Διοίκησης της εταιρείας για το 2018 παραμένουν η περαιτέρω ενίσχυση της Φερεγγυότητας και των Ιδίων Κεφαλαίων της, μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, με στόχο ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας να υπερβεί το 220% έως τις 31/12/2018.

Επιπλέον, βασική επιδίωξη είναι η διαρκής βελτίωση των τεχνολογικών εφοδίων προς το δίκτυο συνεργατών και η ανάπτυξη νέων, ανταγωνιστικών προϊόντων σε όλους τους κλάδους ασφάλισης προς όφελος υφιστάμενων και νέων πελατών της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*