Γ. Χατζηθεοδοσίου: Παράθυρο ευκαιρίας για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Προ των πυλών είναι τα ραβασάκια με τα πρόστιμα για 385 χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων (Ι.Χ. και δικύκλων), που βρέθηκαν ανασφάλιστα στην τελευταία διασταύρωση που διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 30 Απριλίου 2018.

Μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότατα παράθυρο ευκαιρίας για τους παραβάτες να γλιτώσουν το πρόστιμο αν σπεύσουν να ασφαλίσουν σήμερα τα οχήματά τους, καθώς Δευτέρα και Τρίτη τα στοιχεία της ΑΑΔΕ θα διασταυρωθούν με αυτά των ασφαλιστικών εταιριών.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι σήμερα, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, τα ασφαλισμένα οχήματα είναι 6 εκατ. 100 χιλ. και τα ανασφάλιστα 385 χιλ. Επιπλέον, εκτίμησε ότι τα λαθεμένα ειδοποιητήρια δεν θα ξεπερνούν τις 3-4 χιλιάδες, εξηγώντας τη διαδικασία για τη διόρθωση των λαθών.

Τόνισε ακόμη ότι η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνεται πάντα χωρίς προειδοποίηση και ότι πρέπει να γίνεται αρκετές φορές το χρόνο, υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων ότι δεν αρκεί ένα όχημα να είναι ακινητοποιημένο αλλά θα πρέπει να έχουν παραδοθεί και οι πινακίδες προκειμένου να μην υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης.

Πηγή: eea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*