λουκέτο σε πληκτρολόγιο, σεμινάριο cyber risk insurance, ΕΙΑΣ

Εκπαιδευτική Ημερίδα GLOBAL DATA PROTECTION (GDPR) από το ΕΙΑΣ

Η εξαιρετικά επίκαιρη Εκπαιδευτική Ημερίδα GLOBAL DATA PROTECTION (GDPR) του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, 13:30-16:00, στο εκπαιδευτικό κέντρο του Ινστιτούτου (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Η ημερίδα, διάρκειας 3 εκπαιδευτικών ωρών, επιλαμβάνεται των επιδράσεων του προηγούμενου Κανονισμού στην οργανωτική και λειτουργική δομή των Ασφαλιστικών Εταιρειών και των Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, καθώς και στην καθημερινότητα της εργασίας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Αναλύει και εύληπτα παρουσιάζει τις επερχόμενες αλλαγές του Κανονιστικού Πλαισίου, τις εξηγεί και προτείνει ενδεδειγμένους τρόπους ανταπόκρισης και συμπεριφοράς των δομών των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Εταιρειών της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και, βεβαίως, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων.

Ειδικότερα, τα θέματα της Εκπαιδευτικής Ημερίδας έχουν ως εξής:

  • Πεδίο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων
  • Περιγραφή κύριων σημείων του Γενικού Κανονισμού
  • Η έννοια του ορισμού Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι αρμοδιότητες
  • Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων
  • Δικαιώματα Υποκειμένου των Προσωπικών Δεδομένων
  • Αρχή Προστασίας Δεδομένων
  • Προβλεπόμενες κυρώσεις και πρόστιμα έναντι καταστρατηγήσεων
  • Προτάσεις προσαρμογής Ασφαλιστικών Εταιρειών, Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο ρυθμιστικό πλαίσιο του Κανονισμού.

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (Global Data Protection), που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα πεδία εφαρμογής, το περιεχόμενο και οι ρυθμιζόμενες συνθήκες, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies, σε ενδιαφέροντα παραδείγματα και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το νέο περιβάλλον θεσμικών και συμπεριφορικών υποχρεώσεων που εισάγει ο εν λόγω Γενικός Κανονισμός στην καθημερινότητα της εργασίας του.

Η ημερίδα απευθύνεται σε:

α. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που η εργασία τους συσχετίζεται αμέσως ή εμμέσως με το πελατειακό κοινό, τους προμηθευτές και τα συνεργαζόμενα δίκτυα πωλήσεων των επιχειρήσεών τους.

β. Ειδικότερα, Διοικητικά Στελέχη Αποζημιώσεων, Εκδόσεων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing και Εξυπηρέτησης Πελατών, που η φύση της εργασίας τους προϋποθέτει σχέσεις με Πελάτες, Προμηθευτές και Συνεργάτες Δικτύων Πωλήσεων.

γ. Στελέχη Νομικών Υπηρεσιών και Διευθύνσεων Κανονιστικής Συμμόρφωσης που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο εν λόγω θεματικό αντικείμενο.

δ.  Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων, Unit Managers, Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων), καθώς εξ ορισμού επηρεάζονται στην καθημερινότητα των εργασιακών σχέσεών τους με το πελατειακό τους κοινό.

ε.  Στελέχη Τραπεζών και Επιχειρήσεων που επίσης εξ ορισμού επηρεάζονται από τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Εισηγήτρια της Εκπαιδευτικής Ημερίδας είναι η Κωνσταντίνα Λόντου, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος, με εξαιρετική εμπειρία και τεχνογνωσία επί θεμάτων Ασφαλιστικού Δικαίου, Ασφαλιστικών Θεσμών και Οργάνωσης της Ασφαλιστικής Αγοράς, καθώς διετέλεσε επί σειρά ετών Γενική Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και εκπροσώπησε την Ελλάδα ως Εθνική Εμπειρογνώμων και Επόπτρια Ασφαλίσεων σε διεθνή και κοινοτικά όργανα και φόρουμ.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 25 ευρώ.

Παρέχεται δυνατότητα παρακολούθησης και σε περιβάλλον webinar.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο Εκπαιδευτική Ημερίδα GLOBAL DATA PROTECTION (G.D.PR.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*