Θρασύτατη απόπειρα ληστείας στο ΕΣΥ

Κάθε όριο ξεπέρασε μια ομάδα επίδοξων ληστών στο νοσοκομείο Θήβας.

Οι δράστες, που είχαν ως στόχο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εισέβαλαν με δύο ΙΧ σπάζοντας τη γυάλινη είσοδο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά προκάλεσαν έκρηξη στο ATM.

Από αυτήν ευτυχώς δεν προκλήθηκε κανείς τραυματισμός, ωστόσο, εργαζόμενοι και ασθενείς αναστατώθηκαν από το δυνατό θόρυβο που προκλήθηκε μέσα στη νύχτα.

Παρά την καταδρομική τους είσοδο, οι δράστες έφυγαν τελικά άπραγοι. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η υπηρεσία φύλαξης. Συγκεκριμένα, η υπάλληλος που είχε εκείνη την ώρα βάρδια αντιλήφθηκε αμέσως τους ληστές κι επιτόπου κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι ληστές να μην καταφέρουν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν είναι, όμως, μεμονωμένο αφού πρόσφατα ληστές εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και, χωρίς κανείς να τους δει, αφαίρεσαν πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα.

Διαβάστε επίσης: Νέο κρούσμα κλοπής στο ΕΣΥ

Εξάλλου, οι μικροκλοπές προσωπικών αντικειμένων από ασθενείς, οι διαρρήξεις στα αποδυτήρια των εργαζομένων αλλά και τα περιστατικά βίας τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στα δημόσια νοσοκομεία.

Το θέμα έχει αναδείξει κατά καιρούς η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας τα ελλιπή μέτρα φύλαξης στο ΕΣΥ, όπως είναι οι σπασμένες ή παλιές κλειδαριές σε κάποιες περιπτώσεις και η έλλειψη ή ο μικρός αριθμός φυλάκων σε άλλες. Οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει, ωστόσο, την αντίθεσή τους σε άλλους είδους μέτρα όπως η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, μέτρο το οποίο έχουν υιοθετήσει αρκετά νοσοκομεία.

Αυτό παρ’ όλα αυτά θα είναι το επόμενο βήμα του νοσοκομείου Θήβας, για την ενίσχυση της φύλαξης. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια καμερών ασφαλείας, οι οποίοι όμως κρίθηκαν άγονοι. Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Αντώνης Αγάτσας, μιλώντας στο Virus, δηλώνει αποφασισμένος όμως να τους επαναπροκηρύξει.

“Είναι απαραίτητη η τοποθέτησή τους στο χώρο του φαρμακείου, όπου στο παρελθόν έχουν γίνει απόπειρες διάρρηξης, στο χώρο των επειγόντων που έχουν καταγραφεί επιθέσεις στο προσωπικό και βεβαίως η τοποθέτησή τους στις πύλες εισόδου του νοσοκομείου είναι εκ των ων ουκ άνευ για να αισθάνονται ασφαλείς εργαζόμενοι και ασθενείς” επισημαίνει.

Ο κος Αγάτσας θεωρεί απαραίτητα, επίσης, την φύλαξη του νοσοκομείου επί 24ωρου βάσεως.

“Το 2012 έγιναν αιματηρές περικοπές, με αποτέλεσμα όταν ανέλαβα πριν από περίπου δύο χρόνια η Θήβα να μην έχει καθόλου φύλαξη. Μετά από συστηματικές προσπάθειες προσλάβαμε μέσω ΑΣΕΠ 3 άτομα που φυλάνε το νοσοκομείο από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί” αναφέρει σχετικά και προσθέτει: “Η απόφασή μου να τους τοποθετήσω στη βραδινή βάρδια δικαιώθηκε, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα κλοπής του ΑΤΜ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*