Η Merit αποτιμά ιδιαίτερα θετικά την Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Merit αποτιμά ιδιαίτερα θετικά την Ευρωπαϊκή Πίστη, εξαιτίας, όπως σημειώνει της ελκυστικής αποτίμησής της, του ανώτερου επιχειρηματικού μοντέλου που τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αγοράς κατά την κρίση και της ισχυρής θέσης φερεγγυότητας.

Σημειώνει πως με βάση τη μέθοδο Gordon Growth βλέπει για την εταιρία κεφαλαιοποίηση ύψους € 151,1 εκατ. ή € 5,50 ανά μετοχή, γεγονός που υποδηλώνει μεγάλη πιθανή άνοδο 47% από την τρέχουσα τιμή των μετοχών.

Δεύτερη στην αγορά αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Ακόμα, η ανάλυση της Merit αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η έκτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα και κατέκτησε μερίδιο αγοράς 4,6% το 2016. Ωστόσο, η εταιρεία κατέχει την δεύτερη θέση στην αγορά αυτοκινήτων με μερίδιο αγοράς 10,8%.
Το αυτοκίνητο είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική γραμμή και αντιπροσώπευε το 45,8% του GWP (Gross Written Premiums).
Όπως αναφέρεται η εταιρεία ακολούθησε μια διαφοροποιημένη στρατηγική από τον ανταγωνισμό εστιάζοντας στην ανάπτυξη του δικτύου της και όχι στο διαδικτυακό κανάλι διανομής. Ως εκ τούτου, κατόρθωσε να έχει πολύ καλές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης που έδωσε CAGR κατά 5,2% σε σχέση με το 2009Α-2016Α έναντι CAGR της αγοράς -4,1%.
Πρόκειται για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο με μακροοικονομική δυναμική, σημειώνει η ανάλυση της Merit.
Ο δείκτης φερεγγυότητας (SCR) της Ευρωπαϊκής Πίστης ανήλθε σε 125,4% τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ ο δείκτης ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων (MCR) ανήλθε σε 279,2%, πολύ πάνω από τα ελάχιστα όρια.

«Κατά την άποψή μας, η ισχυρή κεφαλαιακή θέση ενδέχεται να αφήνει περιθώρια για υψηλότερες από τις αναμενόμενες πληρωμές μερισμάτων μεσοπρόθεσμα», σημειώνει κλείνοντας η Merit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*