Μπλε σημαίες με λογότυπο Allianz

Συμμαχία Allianz – ParaZero για την ασφαλιστική κάλυψη των drones

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σε στρατηγική συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία συστημάτων ασφαλείας drones ParaZero προχώρησε η Allianz μέσω του βραχίονα εξειδικευμένων καλύψεων για επιχειρήσεις Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) καθώς η αγορά των drones ιδίως στις ΗΠΑ αναπτύσσεται ραγδαία.

Η ParaZero που ιδρύθηκε το 2014 επικεντρώνεται στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και κατασκευή λύσεων ασφαλείας για τα drones. Η συνεργασία των δυο εταιρειών θα αφορά αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλες αγορές όπου η AGCS ασφαλίζει drones.

Για τους πελάτες της Allianz που θα χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της ParaZero, θα προσφέρονται τιμολογιακά κίνητρα και προνομιακοί όροι. Η τεχνολογία της ParaZero χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή που είναι “ενσωματωμένος” στο drone, ο οποίος διαθέτει ειδικό σύστημα που προβλέπει την εκτόξευσή του με αλεξίπτωτο από το drone κλάσματα δευτερολέπτου αφότου διαπιστωθούν ενδείξεις προβλημάτων.

Αυτό το “πακέτο ασφαλείας” παρακολουθεί παραμέτρους-κλειδιά της πτήσης και όταν εντοπίζονται ανυπέρβλητα προβλήματα, επιστρατεύονται το αλεξίπτωτο και ένα σύστημα ηχητικής προειδοποίησης ώστε να προστατεύονται όχι μόνο το drone και το φορτίο που κουβαλά, αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή που πετά το προβληματικό drone.

Η εμπορική χρήση drones στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 150% με τους καταγεγραμμένους χρήστες να αυξάνονται από 42.000 το 2016 σε πάνω από 110.000 το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Εως το 2022, ο κλάδος αναμένεται να τετραπλασιαστεί. Από την γεωργία και τον κινηματογράφο έως την εποπτεία ακινήτων, τα drones αποτελούν πολυεργαλεία με πληθώρα εφαρμογών που μπορούν να στηρίξουν οποιονδήποτε κλάδο της βιομηχανίας.

“Η AGCS αναγνωρίζει την ασύγκριτη αξία που φέρνει η ParaZero στην προσπάθειά της να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο τους κινδύνους που συνοδεύουν τη λειτουργία των drones”, αναφέρει το στέλεχος της Allianz James Van Meter. “Δίνοντας προτεραιότητα στην τεχνολογία ασφαλείας των drones, στηρίζουμε καινοτόμες λύσεις για να βοηθήσουμε τους πελάτες να αμβλύνουν τους κινδύνους και να κρατήσουμε όλους τους εμπλεκομένους πιο ασφαλείς”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*