Ταχύρρυθμο σεμινάριο ασφαλίσεων μεταφορών από το ΕΙΑΣ

Σεμινάριο με θέμα «Ασφαλίσεις μεταφορών» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, 16:00-20:00, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), με εισηγήτρια την Εύα Λαμπρινούδη, διευθύντρια Γενικών Ασφαλίσεων και Ζημιών της εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη.

Το σεμινάριο έχει τους εξής κύριους στόχους:

  • να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα το συνολικό πλαίσιο των Ασφαλίσεων Μεταφορών, Εμπορευμάτων και Προϊόντων
  • να επιτρέψει στο εκπαιδευτικό κοινό να αντιληφθεί τα εμφανιζόμενα ασφαλιστικά αντικείμενα στο σύνολό τους
  • να αναπτύξει όλα τα στοιχεία ασφαλιστικής τεχνικής που ακολουθούνται στις Ασφαλίσεις Μεταφορών
  • να αναλύσει και να εξηγήσει τα πρωτόκολλα διαδικασιών από την τεχνική σύναψης της Ασφάλισης και έκδοσης του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου έως και την εξαγγελία της ζημίας, του υπολογισμού της και της προτεινόμενης αποζημιωτικής πολιτικής
  • να συμβάλει στην περαιτέρω πρόσκτηση εργασιών Ασφαλίσεων Μεταφορών, κατ’ αντιστοιχία του σημαντικού ρόλου της χώρας μας ως κέντρου εμπορίου και μεταφορών
  • να παρουσιάσει σπουδαίες περιπτώσεις (case studies) Ασφαλίσεων Μεταφορών προς την κατεύθυνση ουσιαστικής ισχυροποίησης και εμπέδωσης των γνώσεων και των εμπειριών του εκπαιδευτικού κοινού. 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες αναμένεται να έχουν πλήρη λειτουργικότητα άριστης διαχείρισης σημαντικών περιπτώσεων ασφαλίσεων μεταφορών και, επομένως, να έχουν ουσιαστικά ενισχύσει τις εργασιακές τους δυνατότητες και τις δυνατότητες εργασιακής εξέλιξής τους περαιτέρω.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η χώρα μας αποτελεί σημαντικό κόμβο διεθνούς εμπορίου και διηπειρωτικών μεταφορών, αφού η γεωστρατηγική της θέση είναι εξαιρετική και συνδέεται με την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, ενώ οι καλές υποδομές της, το εκτεταμένο οδικό της δίκτυο, οι νέοι μεγάλοι οδικοί άξονες της, τα λιμάνια της και η πλειάδα των αεροδρομίων της το επιτρέπουν και το διευκολύνουν. Οι ίδιες αυτές υποδομές επιτρέπουν και διευκολύνουν πολύ περισσότερο τις εσωτερικές της ανάγκες εμπορικής δραστηριότητας και μεταφορών.

Σε αναγνώριση των προαναφερόμενων προϋποθέσεων άριστης εξυπηρέτησης των αναγκών εμπορίου και μεταφορών, μεγάλες εταιρείες και εμπορικοί όμιλοι έχουν εγκαταστήσει μονάδες logistics, που, ακριβώς, διευκολύνουν ακόμη πιο πολύ τις ανάγκες αυτές. Αυτονόητα, επομένως, μεγάλοι όγκοι εμπορευμάτων και προϊόντων μεταφέρονται από προς τη χώρα μας, στοιχείο που αποκαλύπτει αξιοπρόσεκτη ασφαλιστέα ύλη, σημαντικές ανάγκες ασφάλισης και σημαντικές ευκαιρίες ασφάλισης και πωλήσεων.

Όμως, οι ασφαλίσεις μεταφορών, εμπορευμάτων και προϊόντων εμπεριέχουν τεχνικά χαρακτηριστικά, διαδικασίες, γνώσεις νομοθεσίας και υπολογισμούς.  Έτσι, ενώ παρουσιάζουν τεράστια περιθώρια και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, παρατηρούμε ότι οι δυνατότητές τους να καταλάβουν ζωτικότερο χώρο στην ατζέντα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης παραμένουν πολύ υψηλές και ευρείες.

Σε αναγνώριση των μεγάλων προοπτικών περαιτέρω εξέλιξης και ανάπτυξης των ασφαλίσεων μεταφορών εμπορευμάτων και προϊόντων, το 5ωρο σεμινάριο του ΕΙΑΣ αναλύει τις συνιστώσες των ασφαλίσεων μεταφορών, το μέγεθος της αγοράς τους, τις συνήθεις και μη συνήθεις ασφαλιστικές καλύψεις, την ακολουθούμενη ασφαλιστική τεχνική, το νομοθετικό τους πλαίσιο, τα τυπικά πρωτόκολλα διαδικασιών και τις αξιοπρόσεκτες εξαιρέσεις τους.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 25 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ_7.5.2018.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*