Ξεπέρασαν τα 7 δισ. δολάρια οι απώλειες για επιχειρήσεις-οργανισμούς λόγω απάτης

Η μεγαλύτερη παγκόσμιας εμβέλειας έρευνα σχετικά με το φαινόμενο της απάτης «2018 Report to the Nations» ανακοινώθηκε από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο κατά της Απάτης (Association of Certified Fraud Examiners).

Η έρευνα, η οποία είναι η δέκατη σε σειρά που πραγματοποιεί το Association of Certified Fraud Examiners, αναφέρεται σε 2.690 πραγματικές περιπτώσεις απάτης που εξιχνιάστηκαν από Certified Fraud Examiners σε 125 χώρες και 23 διαφορετικούς κλάδους.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η Απάτη αποτελεί ένα φαινόμενο που μαστίζει όλους τους επαγγελματικούς χώρους ανεξαιρέτως και το οποίο, μόνο για τις υποθέσεις που καταγράφονται στην έρευνα, είχε ως αποτέλεσμα απώλειες μεγαλύτερες των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως.

Όπως και στις προηγούμενες αντίστοιχες έρευνες του ACFE, την πρώτη θέση ως προς τον αριθμό περιπτώσεων απάτης κατέχει η κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων, που οφείλεται σε ανώτατα στελέχη, διευθυντές και υπαλλήλους επιχειρήσεων, ενώ η μορφή της που συναντάμε συχνότερα είναι διαφθορά.

Αναλυτικότερη παρουσίαση των ευρημάτων και των λοιπών θεμάτων που αναδεικνύονται μέσα από το «2018 Report to the Nations» θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στο διεθνούς εμβέλειας ετήσιο συνέδριο του Hellenic Association of Certified Fraud Examiners. Επισημαίνεται, άλλωστε, ότι το ελληνικό παράρτημα του ACFE γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*