Κτίριο Interamerican

Ως Αρχαίος Άνεμος, Μ. Θεοδωράκη: Παρουσίαση με νέα ερμηνευτική απόδοση στον χώρο της INTERAMERICAN

Ένα από τα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό έργα του Μίκη Θεοδωράκη, το λυρικό «Ως Αρχαίος Άνεμος» σε ποίηση Διονύση Καρατζά, ηχογραφήθηκε εκ νέου με δύο φωνές και κουιντέτο, και παρουσιάζεται αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου στο κεντρικό κτίριο της INTERAMERICAN.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τα Γράμματα, τις Τέχνες και ειδικότερα την ανάδειξη του έργου του Μ. Θεοδωράκη, «ως φάρου για τον πολιτισμό και εθνικού κεφαλαίου», η εταιρεία υποστηρίζει χορηγικά την παραγωγή.

Το έργο, που γράφτηκε την άνοιξη του 1987 και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε δίσκο το φθινόπωρο του ίδιου έτους με τις φωνές του μεγάλου συνθέτη και της Σοφίας Μιχαηλίδη, παρουσιάζεται τώρα με την ερμηνεία του Μπάμπη Τσέρτου και της Ειρήνης Καράγιαννη, με το κουιντέτο του Δημήτρη Παπαγγελίδη (κλασική κιθάρα), της Μαριλίζας Παπαδούρη-Παπαγγελίδη (τσέλο), της Τίνας Δεσύλλα (όμποε), του Γιάννη Τσέρτου (πιάνο) και του Βαγγέλη Ζωγράφου (κοντραμπάσο). Στην εκδήλωση θα απαγγείλει ο ίδιο ο ποιητής Δ. Καρατζάς.

Την οργάνωση της παραγωγής του δίσκου, που κυκλοφορεί από τον Καθρέφτη ήχων αληθινών, την επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, ενώ το εξώφυλλο και το ένθετο κοσμούνται από σχέδια του μικρότερου εγγονού του συνθέτη, του Μίκη Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση της πρώτης παρουσίασης του έργου στη νέα εκτέλεση, στον χώρο της χορηγού εταιρείας INTERAMERICAN, είναι κλειστή (με προσκλήσεις).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*