Καταγγελία για «σημεία και τέρατα» στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για τα φαινόμενα βίας και ανομίας που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Κιλκίς, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισόδου και εξόδου από τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ζητά με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων.

Στην καταγγελία του (επισυνάπτεται) αναφέρεται ειδικότερα σε τέσσερα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα από τις αρχές του χρόνου και τα οποία φαίνεται να έχουν άμεσα σχέση με την απουσία επαρκούς φύλαξης, αφού από τις 8/5/17 θυρωρός-τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί πως από 12/2/18 – έπειτα από απουσία δύο ετών – το νοσοκομείο προσέλαβε 6 φύλακες. Σύμφωνα, όμως, με το Σωματείο δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του.

“Απαιτούμε άμεσα από τους υπεύθυνους όπως διαφυλάξουν τη σωματική μας ακεραιότητα και την προστασία των δικαιωμάτων μας εντός των χώρων εργασίας μας” τονίζουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως έχουν θέσει το θέμα δίχως αποτέλεσμα στις αρμόδιες αρχές.

Την επιστολή του Σωματείου κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, καλώντας την Αριστοτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

“Έχουμε επιθέσεις με πιστόλια, μαχαίρια, σοβαρούς τραυματισμούς προσωπικού. Εάν δεν ληφθούν άμεσα επαρκή μέτρα φύλαξης, δεν ανακληθούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας σε βάρος γιατρών και Νοσηλευτών και δεν προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα θρηνήσουμε θύματα εργαζόμενους”σχολιάζει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΛΟΠΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*