MetLife: «Παίζω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι… στα μουσεία»

Με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η MetLife αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και ενεργό εταιρικό πολίτη, με θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Υιοθετώντας ως βασική φιλοσοφία την επιστροφή αξίας στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, η MetLife επενδύει, τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασίες και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι οποίες στοχεύουν στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς και στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Όπως επισημαίνει ο κύριος Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με δημιουργικούς και άξιους ανθρώπους. Επενδύοντας στην εκπαίδευση των νέων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στη δημιουργία ευκαιριών, αλλά και στην προστασία της διαφορετικότητας, επιδιώκουμε να συμβάλουμε σε μια θετική κοινωνική αλλαγή. Να προσθέσουμε αξία στις επόμενες γενιές, στην ελληνική κοινωνία του αύριο».

Στο πλαίσιο αυτής της στόχευσης, η MetLife στηρίζει από το 2016 το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι… στα μουσεία», για άτομα με αναπηρία. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να εξοικειωθούν και να ανακαλύψουν μουσεία και χώρους πολιτισμού, και να γνωρίσουν τις συλλογές τους, να ασκήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και να βιώσουν την εμπειρία της συνύπαρξης με άλλες ομάδες παιδιών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 35 εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν 529 παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, καθώς και 173 εκπαιδευτικοί από 22 ειδικά σχολεία και δομές ειδικής αγωγής.

Τα προγράμματα φιλοξενήθηκαν στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, αλλά και σε άλλους χώρους, όπως το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», η Εθνική Γλυπτοθήκη και ο Εθνικός Κήπος.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ως εθελοντές 30 εργαζόμενοι και συνεργάτες της MetLife, οι οποίοι έλαβαν προηγουμένως ειδική εκπαίδευση από στελέχη του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Έχοντας εκπαιδευθεί στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων και αναπτύξει δεξιότητες συνεργασίας με άτομα με αναπηρία, οι άνθρωποι της MetLife ανέλαβαν τον ρόλο του «βοηθού ερμηνευτή» κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η επιτυχία του πρώτου κύκλου του προγράμματος οδήγησε στην ανανέωση της συνεργασίας της MetLife με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, για τη σχολική περίοδο 2017-2018. Στο πλαίσιο αυτό, το «Παίζω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι… στα μουσεία» βρίσκεται φέτος σε εξέλιξη για δεύτερη συνεχή χρονιά, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και με τη διαρκή εθελοντική υποστήριξη των εργαζομένων της MetLife.

Τα θετικά, μέχρι τώρα, αποτελέσματα του «Παίζω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι… στα μουσεία» επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη διάκρισή του στο πλαίσιο του θεσμού Hellenic Responsible Business Awards, όπου η MetLife απέσπασε το βραβείο Silver Award στην κατηγορία Εκπαίδευση/Υποτροφίες.

«Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει και ενισχύει τη δέσμευση της MetLife στη συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και κυρίως στους στόχους και τις αξίες που υπηρετεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα: την ενδυνάμωση των ΑμεΑ και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία, αλλά και την ευρύτερη διάδοση του σεβασμού και της αποδοχής στη διαφορετικότητα» τονίζει ο κύριος Μιχαηλίδης.

Αρωγός στην υλοποίηση του προγράμματος «Παίζω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι… στα μουσεία» είναι το MetLife Foundation, το οποίο δημιουργήθηκε από το 1976 με σκοπό να συνεχίσει τη μακρά παράδοση της MetLife στην εταιρική συνεισφορά και συμμετοχή των κοινοτήτων.

Σήμερα, το ίδρυμα έχει αφοσιωθεί στην προώθηση της οικονομικής ένταξης, διαθέτοντας 200 εκατ. δολ. για τα επόμενα πέντε έτη, με σκοπό να βοηθήσει στη δημιουργία ενός ασφαλούς μέλλοντος τόσο για άτομα όσο και για κοινότητες ανά τον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*