Kaspersky Lab, ηλεκτρονικές αγορές

Kaspersky Lab: Μαζί με το Merchant Risk Council κατά της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Στο πλαίσιο του οράματός της για αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης, η Kaspersky Lab ενώνει τις δυνάμεις της με το Merchant Risk Council ως Premier Solution Provider. Η κίνηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «δείχνει περαιτέρω τη δέσμευση της Kaspersky Lab να βοηθήσει τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές και τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους πελάτες τους από τους απατεώνες».

Το Merchant Risk Council συγκεντρώνει πάνω από 500 εταιρείες-μέλη, οι οποίες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη βελτιστοποίηση των πληρωμών και στη μείωση των απατών ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως ανεξάρτητη επιχειρηματική ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το Merchant Risk Council στοχεύει στη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ πληρωμών ηλεκτρονικού εμπορίου και επαγγελματιών που διαχειρίζονται τους πιθανούς κινδύνους – «κάτι με το οποίο η ομάδα της Kaspersky Lab είναι παθιασμένη».

Μέσω της συνεργασίας, η Kaspersky Lab προσφέρει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λύσεων στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας στο Merchant Risk Council. Ως αξιόπιστος συνεργάτης για την πρόληψη της απάτης, η εταιρεία είναι σε θέση να συμβουλεύει άλλα μέλη σχετικά με τον τρόπο αποφυγής κινδύνου, σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον όπου οι απατεώνες είναι όλο και πιο δύσκολο να συλληφθούν.

Η ολοκληρωμένη λύση που παρέχει η Kaspersky Lab για την πρόληψη της απάτης έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει τους διαδικτυακούς λιανεμπόρους έτσι ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα ασφάλειας ή θέματα ευχρηστίας. Μέσω προηγμένων τεχνολογιών, το Kaspersky Fraud Prevention παρέχει έλεγχο ταυτότητας επόμενης γενιάς, ανίχνευση απάτης σε πραγματικό χρόνο και δυνατότητες ανίχνευσης ξεπλύματος χρημάτων. Επιπλέον, η λύση ακολουθεί μια πελατοκεντρική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε καθημερινή βάση.

Ο Markus Bergthaler, Director of Programs and Marketing, Merchant Risk Council, δήλωσε: «Η απάτη είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και εξελισσόμενο τοπίο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολο για τους εμπόρους να τη διαχειριστούν και να την καταπολεμήσουν με επιτυχία. Η ομάδα ειδικών της Kaspersky Lab φέρνει ένα πρόσθετο επίπεδο εμπειρίας στη διευρυνόμενη ομάδα μελών μας. Μαζί, ελπίζουμε να μπορέσουμε να μοιραστούμε τη γνώση και να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή, κάνοντας το Διαδίκτυο ασφαλέστερο για όλους όσους επιθυμούν να πραγματοποιούν αγορές και να κάνουν επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο Alexander Ermakovich, Head of Kaspersky Fraud Prevention, σχολίασε: «Οι περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν πλέον διαδικτυακά και φορητά κανάλια για τις καθημερινές ανάγκες τους, επομένως είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό εμπόριο να είναι σε θέση να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με μέγιστη λειτουργικότητα. Έχοντας βελτιώσει τη λύση μας για την πρόληψη της απάτης στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, την εξελίξαμε επίσης για να ενισχύσουμε τα συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, λιανικής και επιβράβευσης με τα εργαλεία που χρειάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους πελάτες τους από την απάτη. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας σε αυτόν τον τομέα με άλλα μέλη του Merchant Risk Council».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χαρτοφυλάκιο της Kaspersky Lab στον τομέα πρόληψης απάτης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Kaspersky Lab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*