Τ. Χατζηθεοδοσίου: Η νέα ατζέντα της Mega Brokers

της Ελενας Ερμείδου

Την ατζέντα του 2018 άνοιξε στους συνεργάτες των πωλήσεων, ο Εμπορικός Διευθυντής της Mega Brokers κος Tάσος Χατζηθεοδοσίου. Περιλαμβάνει έξι νέους στόχους που σε συνδυασμό με την εμπειρία και τεχνογνωσία της ομάδας που έχει μόνο επιτυχίες στην ιστορία της, θα απογειώσουν την εταιρεία

Ο 1ος στόχος είναι η εναρμόνιση της εταιρείας με την IDD και  GDPR, ο 2ος στόχος είναι η εφαρμογή του ISO 27001 για να προστατευτούν τα συστήματα της εταιρείας και όλη την εταιρική πληροφορία, ο 3ος στόχος είναι η ισχυρότερη παρουσία στην αγορά του corporate πελατών, ο 4ος στόχος η επέκταση στην περιφέρεια, ο 5ος στόχος η αύξηση των επενδύσεων στην τεχνολογία με την εισαγωγή νέας πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει τα προγράμματα υγείας, όπως και νέα άλλα προϊόντα από το κλάδο γενικών ασφαλίσεων, πχ τις αστικές ευθύνες. Και ο 6ος στόχος είναι να υπερβεί η Mega Brokers τα 70 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγή ασφαλίστρων.

Το επιτυχημένο 2017

Το 2017 η Mega Brokers, εξελίχθηκε μεγάλωσε και βελτίωσε όλα της τα μεγέθη της. Συγκεκριμένα τα μεικτά ασφάλιστρα έφτασαν τα 63 εκατ. ευρώ από 55 εκατ. το 2016.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο πετυχημένο μείγμα της εμπορικής πολιτικής και τους στόχους που είχαν να κάνουν με την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου η σύνθεση του οποίου είναι 65% αυτοκίνητο, 35% ζωής και λοιποί κλάδοι και γενικές στο 16%.

Η Mega Brokers χάριν της πετυχημένης εμπορικής πολιτικής έδωσε μέχρι σήμερα μπόνους πάνω από 85 χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχουν αποδοθεί τα μπόνους του κλάδου ζωής όπου το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, η εταιρεία  προχώρησε σε αύξηση μισθών και σε νέες προσλήψεις, και παρά τα αυξημένα κόστη, γράφει κερδοφορία.

 Η διαμεσολάβηση εξελίσσεται

Συμβουλευτικό χαρακτήρα παίρνει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποκτώντας ευρύ πεδίο δράσης.

Κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα, τα επενδυτικά, αποταμιευτικά προϊόντα, τα προγράμματα πυρός και κατοικίας, τα νοσοκομειακά χρειάζεται να επεξηγηθούν στους πελάτες, στους ενδιαφερόμενους που έχουν την ανάγκη. Ο πελάτης για να αποφασίσει χρειάζεται έναν καλό σύμβουλο.

Εκτός, δεν μένει το αυτοκίνητο, αντιθέτως. Ωστόσο ο κος Χατζηθεοδοσίου ζήτησε περισσότερο χρόνο σε κλάδους που θα βελτιώσουν την σύνθεση του χαρτοφυλακίου στο μέλλον για καλύτερα αποτελέσματα.

Μέγα στήριγμα για τους συνεργάτες η δημιουργία της Mega Academy, η σύσταση της οποίας έχει σκοπό την εκπαίδευση των συνεργατών στο κλάδο της υγείας, στα επενδυτικά, στο κλάδο πυρός, τις αστικές ευθύνες στο cyber και σε όλες τις νέες κατηγορίες προϊόντων που έρχονται

«Εχουμε 30 πολύ ανταγωνιστικά tailor made προϊόντα» υπογράμμισε ο κος Τ. Χατζηθεοσίου, συμπληρώνοντας ότι… «η Mega Brokers είναι πρωταθλήτρια, βρίσκεται στην κορυφή της ασφαλιστικής αγοράς, και από το ξεκίνημα της εταιρείας έχουμε βάλει στόχους, τους έχουμε επιτύχει…. πάνω από όλα έχουμε μία συμπαγή ομάδα, εκεί οφείλεται η επιτυχία της εταιρείας, μία ασφαλιστική ομάδα που, είτε η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση – είτε σε ανάπτυξη, είτε η ασφαλιστική αγορά σε ύφες ή ανάπτυξη, ξέρει και φέρνει επιτυχίες».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*