Προανακριτική: Αναρμόδια η Βουλή, εισηγείται η κυβερνητική πλειοψηφία

Τροχιοδεικτική της σύντομης –όπως όλα δείχνουν– “ύπαρξης” της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis είναι η εισήγηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Όπως είχε γράψει πρόσφατα το Virus, η συνεδρίαση της Πέμπτης θα ήταν ουσιαστικά “βαρόμετρο” για το μέλλον της ειδικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε προκειμένου να εξετάσει κατά πόσο η Βουλή δύναται να προχωρήσει σε διερεύνηση ή όχι λόγω παραγραφής των ενδεχόμενων αδικημάτων 9 πολιτικών προσώπων που παραπέμφθηκαν μετά από σχετική ψηφοφορία.

Τοποθετούμενοι για το θέμα οι κ.κ. Νίκος Παρασκευόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Λαζαρίδης (βουλευτής ΑΝΕΛ) τάχθηκαν υπέρ της αναρμοδιότητας της Βουλής, ζητώντας ουσιαστικά την επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται πως σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει αποχωρήσει από τη διαδικασία. Ωστόσο, δεν αποκλείεται προτού η υπόθεση “κλείσει” να προσέλθουν για να τοποθετηθούν σχετικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ειδικής Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα, εάν δεν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον, η εισήγηση της πλειοψηφίας αναμένεται να μετουσιωθεί σε πόρισμα μετά στη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου, συνιστώντας την τελική εισήγηση προς την Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία θα παρουσιαστεί έως τις 28 Απριλίου.

Να προσέλθει για να εκφράσει τη γνώμη του στην ειδική Επιτροπή ζήτησε, στο μεταξύ, με επιστολή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο, εμμένουν στην αρχική τους θέση να μην προσέλθουν στην Προανακριτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*