Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Σε κέρδη έως 2,5 δισ. ευρώ για το 2018 στοχεύει η Munich Re 

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Φιλόδοξους στόχους θέτει η Munich Re για την περίοδο 2018-2020, αφού βάζει τον πήχη της κερδοφορίας για τη φετινή χρήση στα 2,1-2,5 δισ. ευρώ και επιδιώκει αύξηση στα 2,8 δισ. ευρώ έως το 2020. Η ηγεσία του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού εξήγγειλε επίσης πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που αυτή τη φορά επικεντρώνεται στον αντασφαλιστικό βραχίονα και όχι στην εταιρεία πρωτασφάλισης Ergo, η οποία ήταν η “πρωταγωνίστρια” προηγούμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης και πλέον συνεισφέρει ουσιαστικά στην κερδοφορία του ομίλου…

Οπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re Joachim Wenning, η εταιρεία επιδιωκει περικοπές δαπανών ύψους 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 90% θα προέλθει από την μονάδα αντασφάλισης. Η εξοικονόμηση αυτή θα προέλθει από την περικοπή 900 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων οι μισές αφορούν τις διεθνείς δραστηριότητες της Munich Re και οι υπόλοιπες αφορούν σε θέσεις στα κεντρικά γραφεία στο Μόναχο.

Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να αυξήσει τις επενδύσεις της στην ψηφιοποίηση των αντασφαλιστικών δραστηριοτήτων και να συνεχίσει να συνάπτει στρατηγικές συνεργασίες στους κλάδους Internet of Things, Insurtech και διαχείρισης δεδομένων.

“Η Munich Re βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης…Η Ergo σημειώνει σταθερή πρόοδο κατά την εφαρμογή του στρατηγικού της προγράμματος και οι αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες στον κλάδο αντασφάλισης ευνοούνται από ούριους ανέμους καθώς οι τιμές των αντασφαλίστρων αυξάνονται”, σχολίασε ο κ. Wenning. “Επενδύουμε στην ψηφιοποίηση και μειώνουμε τα κόστη για να προετοιμαστούμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να καταστήσουμε την Munich Re έτοιμη για τις προκλήσεις του μέλλοντος”.

Η εταιρεία δήλωσε ακόμα ότι στοχεύει σε απόδοση επενδύσεων 3% το 2018, έναντι 3,2% το 2017. Ο πήχης για την κερδοφορία του 2020 τέθηκε -όπως προαναφέρθηκε- στα 2,8 δισ. ευρώ, με την διοίκηση να προσβλέπει σε πρόσθετα κέρδη 250 εκατ. ευρώ τόσο από τον βραχίονα αντασφάλισης, όσο και από την Ergo. Ειδικότερα, ο αντασφαλιστικός βραχίονας αναμένεται να συνεισφέρει κέρδη 2,3 δισ. ευρώ έως το 2020 και η Ergo 500 εκατ. ευρώ.

Κατά τη χρήση του 2017, τα καθαρά κέρδη του αντασφαλιστικού βραχίονα συρρικνώθηκαν στα 120 εκατ. ευρώ (έναντι 2,54 δισ. ευρώ το 2016) λόγω των μεγάλων ζημιών απο φυσικές καταστροφές. Στον αντίποδα, τα κέρδη της Ergo επταπλασιάστηκαν στα 273 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται τέλος ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ θα λάβει χώρα την περίοδο Μάρτιος 2018-Απρίλιος 2019.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*