2nd Hellenic Innovation Forum: το ραντεβού της ελληνικής καινοτομίας

Με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Ιουνίου, το διήμερο συνέδριο της Ethos Events με στόχο να αναδείξει τις πρωτοπόρες ιδέες και εταιρείες…

Η ανάδειξη της ελληνικής καινοτομίας και των επιχειρήσεων εκείνων που μπορούν να δώσουν πραγματικά και διαφορετική ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσουν το αντικείμενο του 2nd Hellenic Innovation Forum (http://hif.com.gr – #hif18) που διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr  και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, στις 19 και 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία.

Η προώθηση της καινοτομίας αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων -τόσο νέων όσο και παλαιότερων- οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογίες κάθε είδους και δημιουργούν καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο  2nd Hellenic Innovation Forum τιμώμενη χώρα θα είναι η Ολλανδία, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά το πως μπορεί ένα κράτος να ενισχύσει τις εγχώριες καινοτόμες προσπάθειες αλλά και να προσελκύσει startups και ταλαντούχους ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρηματίες, άνθρωποι από το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups που έχει δημιουργηθεί στην Ολλανδία αλλά και επενδυτές θα βρεθούν στο  2nd Hellenic Innovation Forum προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους που θα βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους να κάνουν το επόμενο βήμα.

«Είμαστε  χαρούμενοι για την επιλογή της Ολλανδίας ως τιμώμενη χώρα στο φετινό Hellenic Innovation Forum» δήλωσε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα Caspar Veldkamp κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίας στα μέσα ενημέρωσης της εκδήλωσης. «Η Ολλανδία είναι από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα ανταγωνιστικότητας παγκοσμίως. Πρόκειται για κάτι που πετύχαμε επιδιώκοντας να ανανεώνουμε συνεχώς τους εαυτούς μας, να καινοτομούμε συνεχώς και να κοιτάζουμε για νέες ευκαιρίες, νέα σύνορα. Μέσα από το Orange Grove, τον startup incubator που η Πρεσβεία μας λειτουργεί εδώ στην Αθήνα, θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή την νοοτροπία καινοτομίας και στην Ελλάδα».

Από τον πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής της Ethos Media, επεσήμανε ότι «Στόχος μας είναι να δείξουμε τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και παράγουν καινοτομία, είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς και δημιουργούν υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας».

Τις δύο ημέρες που θα διαρκέσει το  2nd Hellenic Innovation Forum, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σε καινοτόμες επιχειρήσεις να διαθέτουν τον δικό τους χώρο προκειμένου να δείξουν τις δυνατότητες των προϊόντων και των λύσεων που διαθέτουν.

Αξίζει να τονιστεί το  2nd Hellenic Innovation Forum δεν απευθύνεται μόνο σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αλλά σε κάθε μεγέθους επιχείρηση που παράγει καινοτομία και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, οι παρουσιάσεις θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα θέματα που απασχολούν μία καινοτόμα και εξωστρεφή επιχείρηση σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης της. Αυτό σημαίνει ότι οι παρουσιάσεις θα αφορούν θέματα που απασχολούν μία ομάδα ή μία επιχείρηση που βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια, όπως είναι:

  1. Το στάδιο της ιδέας πριν την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης
  2. Το στάδιο που δημιουργείται μία νέα εταιρεία
  3. Το στάδιο όπου η εταιρεία έχει δημιουργηθεί, έχει ξεκινήσει και τις πρώτες πωλήσεις αλλά πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα
  4. Το στάδιο όπου η εταιρεία παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αρχίζει να μεγαλώνει τόσο σε αριθμό εργαζομένων όσο και σε χώρες δραστηριοποίησης
  5. Το στάδιο όπου η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν πολυεθνικό όμιλο και καλείται να διατηρήσει τη θέση και τα μερίδια της στην παγκόσμια αγορά

Ο στόχος των παρουσιάσεων της πρώτης ημέρας είναι να δείξουν στους συμμετέχοντες ότι η επιχειρηματικότητα είναι ένα μεγάλο ταξίδι με πολυάριθμες αναταράξεις αλλά και πολλές στιγμές χαράς και δημιουργίας.

Γι’ αυτό το λόγο και η λίστα των ομιλητών θα περιλαμβάνει ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών καινοτόμων επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δεύτερη ημέρα είναι επικεντρωμένη στη δικτύωση μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και των επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν παρουσιάσεις από μία σειρά καινοτόμων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Στο κοινό θα βρίσκονται ενδιαφερόμενοι επενδυτές (funds, angel investors, θεσμικοί επενδυτές κ.ά) που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις αλλά και να συζητήσουν με τις επιχειρήσεις που θα βρίσκονται στο  2nd Hellenic Innovation Forum.

Η συγκεκριμένη ενότητα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι για πρώτη φορά ελληνικά startups θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον του συνόλου της ελληνικής επενδυτικής κοινότητας.

Παράλληλα, στο κοινό αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί επενδυτές από το εξωτερικό.

To πολυσυνέδριο θα αποτελείται από 3 παράλληλες δράσεις:

i)            Κεντρικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Καινοτομίας
ii)           Εταιρικές Παρουσιάσεις Καινοτομίας
iii)         Έκθεση καινοτόμων ιδεών, υπηρεσιών και προϊόντων

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://hif.com.gr  καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*