«Προσπέρασε» τον Πολάκη η Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία!

Με διαφοροποιημένη ατζέντα από εκείνη που είχε προσυμφωνηθεί συνεδρίασε -ένα μήνα μετά  τη διακοπή της- η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο χώρο της Υγείας.

Όταν διέκοψε τις εργασίες της η Επιτροπή, ασχολούνταν ακόμα με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την οποία απόμενε να καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Στην πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος Α. Μπαλωμενάκης, όμως, προτάθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής να ασχοληθεί με διαδικαστικά θέματα και εν νέου προγραμματισμό των εργασιών της. Έτσι, αναβλήθηκε ουσιαστικά η εξέταση του μάρτυρα.

Ένα από τα ζητήματα που τίθενται αφορά στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπής, οι εργασίες της οποίας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το χρόνο που είχε υπολογιστεί αρχικά. Tο θέμα αυτό σχετίζεται μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή τριών μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, ταυτόχρονα, και στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis. Η τελευταία συνεδριάζει τέσσερις φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μένει ελεύθερη μόνο η Τετάρτη για τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Συνεπώς, αποκλείεται το ενδεχόμενο περισσότερων συνεδριάσεων μέσα στην ίδια εβδομάδα για την επιτάχυνση των εργασιών της.

Ένα άλλο θέμα αφορά σε εκκρεμότητες υποθέσεων που έχει ήδη εξετάσει η Επιτροπή, όπως της εξέτασης ορισμένων μαρτύρων και της απουσίας πορίσματος συμπερασμάτων (π.χ. Πολάκης, Κρεμαστινός, Βορίδης). Εξάλλου, η θεματική του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και η επόμενη θεματική με την οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή και αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία με την υπόθεση Novartis που διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κατόπιν των προαναφερόμενων, ορισμένα μέλη της Επιτροπής εκτίμησαν ότι οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τις αρχές του καλοκαιριού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*