INTERAMERICAN Τα 466 εκατ. Ευρώ έφθασε η ασφαλιστική παραγωγή το 2008

Κερδοφόρο ήταν το 2008 για την Interamerican, παρά την έναρξη μιας δύσκολης περιόδου και για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.
Η Εταιρεία σταθεροποίησε την κερδοφορία της, σημειώνοντας κέρδη 17,5 εκατ. ευρώ προ φόρων. Τα αποτελέσματα αυτά, προσωρινά και σύμφωνα με τα ΔΛΠ, αντικατοπτρίζουν την καλή συνολική απόδοση των ασφαλιστικών εργασιών και ιδιαίτερα του τομέα Υγείας, η οποία αντισταθμίζει με το παραπάνω την αρνητική επίδραση των απομειώσεων των μετοχών, ενώ περιλαμβάνουν και τα κέρδη από την πώληση του μεριδίου της INTERAMERICAN στη Medicom Systems (Ευρωκλινική Αθηνών, Ευρωκλινική Παίδων).
 Η ασφαλιστική παραγωγή
Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της INTERAMERICAN ανήλθαν σε 466 εκατ. ευρώ έναντι 451 εκατ. ευρώ το 2007, αυξημένα κατά 3,3%, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων από επενδυτικά συμβόλαια.
Ειδικότερα, στον κλάδο Ζωής, παρά το δυσμενές περιβάλλον για τα επενδυτικά προϊόντα και τη συνολική μείωση της παραγωγής του συνόλου της αγοράς στον κλάδο, η Εταιρεία αύξησε οριακά τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρά της που έφθασαν στα 289,3 εκατ. ευρώ έναντι 287,4 εκατ. το 2007, με το μερίδιο αγοράς να διαμορφώνεται στο 11,6%.
 Στον τομέα Υγείας επιτεύχθηκε το 2008 μια εντυπωσιακή αναστροφή σε κερδοφορία, που οφείλεται στην εφαρμογή της νέας πολιτικής στη διαχείριση και βελτίωση των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών. Στις Γενικές Ασφαλίσεις τα μεικτά ασφάλιστρα έφθασαν τα 167,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8,7% και υπερβαίνοντας αρκετά τον μέσο όρο αύξησης της αγοράς (4%). Μαζί με την Οδική και Άμεση Ιατρική Βοήθεια, όπου η INTERAMERICAN έχει μοναδική ιδιόκτητη υποδομή και ηγετική παρουσία, το μερίδιο αγοράς στις Γενικές Ασφαλίσεις φθάνει το 6,2%.
 Το επιχειρηματικό σχέδιο 2009
Παρ’ ότι η αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος δεν επιτρέπει προβλέψεις, η INTERAMERICAN, προσαρμοζόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες και με βασικό στόχο τη διατήρηση της κεφαλαιακής ισχύος (235 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια) που τη χαρακτηρίζουν, θα επιδιώξει και φέτος την κερδοφορία με μέτρα για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και υπηρεσιών της, σε συνδυασμό με την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της και τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών.
Στους τομείς των δραστηριοτήτων της, η Εταιρεία επικεντρώνεται στην προώθηση της αποταμίευσης και της προστασίας του εισοδήματος στον κλάδο Ζωής, στη βελτίωση του προϊοντικού μείγματος στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών με έμφαση στην ανάπτυξη των ασφαλίσεων κατοικίας και επιχειρήσεων και στην είσοδο σε νέες αγορές, όπως π.χ. είναι η αγορά ασφάλισης αστικής ευθύνης περιβάλλοντος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο κ. Γ. Κώτσαλος, CEO του Ομίλου δήλωσε: “Θέλουμε να σχηματοποιήσουμε ένα μοντέλο επιχείρησης απολύτως σύγχρονο, που μπορεί να βλέπει στο μέλλον, να προβλέπει και να τοποθετείται ανάλογα, σχεδιάζοντας με σιγουριά τα βήματά της στη διοίκηση, στις υπηρεσίες, στα προϊόντα, στη διανομή”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*