Η Δήμητρα Ματσούκα ενεπλάκη σε τροχαίο με ανασφάλιστο αυτοκίνητο

Το πρόβλημα με τα 600.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανέδειξε το τροχαίο ατύχημα που είχε η γνωστή καλλιτέχνις, Δήμητρα Ματσούκα.

Την ώρα που η ΑΑΔΕ προχωρά σε νέες διασταυρώσεις όπου οι παραβάτες είναι αντιμέτωποι με αφαίρεση πινακίδων, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, χρηματικό πρόστιμο αλλά και ποινικές κυρώσεις, η ηθοποιός ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να έρθει ξανά στην επιφάνεια το μείζον θέμα με τα ανασφάλιστα Ι.Χ..

Το τροχαίο της ηθοποιού

Η Δήμητρα Ματσούκα τράκαρε άλλο όχημα το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου στο Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η Δήμητρα Ματσούκα έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε ένα άλλο όχημα. Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες η ηθοποιός φάνηκε να κάνει ελιγμούς για να απομακρυνθεί μετά το τροχαίο, όμως την εμπόδισαν άλλοι οδηγοί που είχαν κατέβει από τα οχήματά τους.

Τότε, πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες η ηθοποιός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και προσπάθησε να απομακρυνθεί με τα πόδια. Και πάλι οι άνθρωποι που είχαν σταματήσει στο σημείο την εμπόδισαν.

Οι άνδρες της τροχαίας διαπίστωσαν ότι το όχημα της ηθοποιού ήταν ανασφάλιστο και έτσι της επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ της αφαιρέθηκαν το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει να ανανεώσει την ασφάλεια.

Το σαφάρι των αρχών

Υπολογίζεται ότι μετά το περυσινό σαφάρι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να τα ασφαλίσουν για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Τα συμβόλαια αυτά σε λίγο καιρό λήγουν και υπάρχει φόβος να μην υπάρξει ανανέωση. Υπάρχει δηλαδή φόβος ο αριθμός των 600.000 ανασφάλιστων να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Προ ημερών ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού, Δημήτρης Ζορμπάς, σημείωσε ότι ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων μειώθηκε στις αρχές του 2018 κατά περίπου 55.000 αυτοκίνητα.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον τα ανασφάλιστα οχήματα ασφαλιστούν, τότε τα έσοδα του κράτους θα είναι σημαντικά καθώς επί των ασφαλίστρων επιβάλλονται ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*