Στιγμιότυπο από τις εξετάσεις των εργαζομένων της ΙΝΤERAMERICAN για φλεβική ανεπάρκεια

Για φλεβική ανεπάρκεια εξετάστηκαν εργαζόμενοι της Interamerican

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για τους εργαζομένους της ανέλαβε η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της ιδιαίτερης φροντίδας για την υγεία και την πρόληψη εντός της εταιρικής κοινωνίας. Η εταιρεία, με τη συνεργασία του Συλλόγου Σκελετικής Λειτουργίας «Πεταλούδα», διενήργησε εξέταση για φλεβική ανεπάρκεια σε 78 άτομα, στα Κεντρικά Γραφεία και στα γραφεία του Τομέα IT & Services.

Η εξέταση, που πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Στεφανίδη, αγγειοχειρουργό MD-MSc, με τη χρήση μηχανήματος υπερήχων, καταδεικνύει τον βαθμό ενδεχόμενης φλεβικής ανεπάρκειας. Οι εξεταζόμενοι λαμβάνουν υπεύθυνη ενημέρωση για τους κινδύνους σε περίπτωση που διαγνωστεί πρόβλημα ή παραπέμπονται για περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η INTERAMERICAN επισημαίνεται ότι, πέρα από την τακτική παροχή ειδικών εξετάσεων υγείας στο ανθρώπινο δυναμικό της -με αξιοποίηση των εταιρικών υποδομών υγείας και των ιατρών συνεργατών, καθώς και με τη συνεργασία ΜΚΟ για την υγεία-, παρέχει ομαδική ασφαλιστική κάλυψη υγείας σε δύο επίπεδα: βασικό πρόγραμμα και συμπληρωματικό, με διεύρυνση των καλύψεων.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει από τις αρχές του έτους σε σημαντικές μειώσεις του απαλλασσομένου ποσού (δηλαδή του ποσού που δεν καλύπτει η ασφάλιση) στο ομαδικό ασφαλιστήριο για νοσοκομειακές δαπάνες, σε περίπτωση χρήσης συγκεκριμένων κλινικών. Διευκρινίζεται ότι συμμετοχή στο ασφάλιστρο έχουν οι εργαζόμενοι μόνο στο συμπληρωματικό πρόγραμμα για τους ίδιους και τα εξαρτώμενα μέλη, ενώ μπορούν να συνεχίσουν το πρόγραμμα σε περίπτωση αποχώρησης από την εταιρεία χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας.

Η συνεργασία της INTERAMERICAN με τον Σύλλογο «Πεταλούδα» είναι πολυετής και η παροχή εξετάσεων για εργαζομένους της εταιρείας είναι ανταποδοτική από τον Σύλλογο, έναντι της χορηγικής υποστήριξής του από την εταιρεία. Η «Πεταλούδα», που ιδρύθηκε το 1997, έχει αναπτύξει ευρύτατη δράση για την πρόληψη στην υγεία, όχι μόνο με εξετάσεις, αλλά και με οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*