Στο Internet «σερφάρει» για κέρδη η ΑΧΑ

Η AXA κερδίζει «πόντους» χάρη στην απόκτηση της εταιρίας Swiftcover, που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ τα μικτά ασφάλιστρα του εμπορικού μειώθηκαν από 61 εκατ. λίρες σε 1,04 δις λίρες, τα ασφάλιστρα του τμήματος ιδιωτών αυξήθηκαν από 1,08 δις λίρες σε 1,1 δις λίρες, όπου στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται έσοδα 47 εκατ. λιρών που προέρχονται από ιδιωτικά νοικοκυριά. 

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 49% που προέρχεται από την απόκτηση της Swiftcover, φτάνοντας στις 522.000 λίρες.

O Philippe Maso επικεφαλής της AXA αναφέρει ότι είναι αρκετά ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του 2008.
Σύμφωνα με τον κ. Maso «το τμήμα των ιδιωτών της AXA πήρε το προβάδισμα χάρη στη θεαματική ανάπτυξη της εταιρίας και της διαφήμισης που έγινε για τη Swiftcover. 

Στην παρούσα φάση, θέλουμε να εισάγουμε ένα προϊόν στον κλάδο αυτοκινήτου υπό την επωνυμία της AXA μέσα στο 2009. 

«Συγχρόνως, είναι πολύ πιθανόν να δείτε μια εισαγωγή ποικίλων συμπληρωματικών προϊόντων της Swiftcover τα οποία θα είναι εναρμονισμένα με τα ήδη υπάρχοντα, δηλαδή, ταξιδιωτικά προϊόντα και προϊόντα για ιδιώτες, υπό την επωνυμία της AXA».
Ο κύριος Maso δήλωσε ικανοποιημένος από την απόκτηση της Swiftcover η οποία επετεύχθη με κέρδος που αγγίζει το 100% σύμφωνα με το δείκτη αποδοτικότητας 100%, χωρίς να υπάρχουν ζημιές. 
Συνεχίζοντας, ο κύριος Maso τόνισε ότι ο στόχος του είναι τόσο ο εμπορικός όσο και ο κλάδος ιδιωτών να φτάσουν σε παραπλήσιο επίπεδο μέσα στο 2009 τόσο για την AXA όσο και τους μεσίτες ασφαλειών.
Προσπαθώντας να ερμηνεύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε το εμπορικό τμήμα και τα οποία προήλθαν από υστέρηση εσόδων στα μικτά ασφάλιστρα, ο κύριος Maso είπε: «η ανάπτυξη της AXA, κατά τα δύο τρία τελευταία χρόνια βασίστηκε σε αυτό που θα περιέγραφα ως μια όχι τόσο υγιής σχέση. Ανασυντάσσουμε το κομμάτι αυτό και ξεκαθαρίζουμε το χαρτοφυλάκιο μας, ώστε να απομακρυνθούν οι αιτίες ζημιών.
Ο κύριος Maso υπογράμμισε ότι η AXA θα πραγματοποιήσει αυξήσεις από 8% έως 10% σε όλο το εμπορικό της χαρτοφυλάκιο.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*