Η Generali για τα ελληνικά ομόλογα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές των ελληνικών ομολόγων, που το τελευταίο διάστημα αδυνατούν να καρπωθούν τα οφέλη από την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας, εμφανίζεται η Generali Investments.

Σε έκθεση, που υπογράφει o Luca Colussa, επισημαίνεται ότι το μοντέλο της ιταλικής επενδυτικής διαβλέπει σταδιακή πρόοδο στα θεμελιώδη μακροοικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Βαθμολογεί έτσι την Ελλάδα με “Β”, με την αξιολόγηση να παραμένει αμετάβλητη από τις 30 Νοεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η βαθμολογία αντανακλά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και την επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, ύστερα από πολυετή και βαθιά ύφεση. Η επόμενη αξιολόγηση της Generali ενδεχομένως να έρθει έως τα τέλη της εβδομάδας, όπως αναφέρεται.

Ο Colussa υπενθυμίζει ότι μετά το swap των ομολόγων που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2017 όπου η Ελλάδα προχώρησε στην ανταλλαγή των ομολόγων του PSI λήξης 2023-2042 με πέντε νέα (λήξης 2023, 2028, 2033, 2037, 2042) προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα της αγοράς.

Ο ΟΔΔΗΧ έσπευσε να εκμεταλλευθεί τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς και να εκδώσει νέο 7ετές ομόλογο στις αρχές Φεβρουαρίου. Ήταν η δεύτερη έκδοση ομολόγων από τότε, που η χώρα επέστρεψε στις αγορές, το καλοκαίρι του περασμένου έτους και συνάντησε θερμή υποδοχή από τους ξένους επενδυτές, όπως επισημαίνεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*