Print

Η Saxo Bank ανακοινώνει υψηλότερα κέρδη, με αύξηση-ρεκόρ στους νέους ιδιώτες και επαγγελματίες πελάτες

Ο Όμιλος Saxo Bank (ο «Όμιλος») ανακοίνωσε θετικά καθαρά κέρδη ύψους 401 εκατ. DKK για το 2017, μια αύξηση 33% σε σχέση με το 2016. Οι εγγυητικές καταθέσεις πελατών συνέχισαν να αυξάνονται ως το ύψος των 103,6 δισ. DKK, ενώ τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου έφτασαν τα 3 δισ. DKK, μια αύξηση 3% ως προς το 2016.
Ο Όμιλος Saxo Bank συνέχισε να ενισχύει την κεφαλαιακή θέση του. Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου στη λήξη του 2017 άγγιξε το 22,7%, συγκριτικά με 19,5% έναν χρόνο πριν, εξασφαλίζοντας ένα ιδιαίτερα ασφαλές περιθώριο ασφάλειας.
Τα βασικά νούμερα του 2017 με μία ματιά (έναντι του 2016)
·         Λειτουργικά έσοδα: 3,0 δισ. DKK (2,9 δισ. DKK)
·         EBITDA (Λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων): (κέρδη): 931,6 εκατ. DKK (845 εκατ. DKK)
·         Προσαρμοσμένο EBITDA*: 1,0 δισ. DKK (954,5 εκατ. DKK)
·         Καθαρά κέρδη: 401,1 εκατ. DKK (302,4 εκατ. DKK)
·         Εγγυητικές καταθέσεις πελατών: 103,6 δισ. DKK (92,3 δισ. DKK)
·         Συνολικά ίδια κεφάλαια: 4,6 δισ. DKK (4,2 δισ. DKK)
* Προσαρμοσμένο EBITDA για έσοδα και έξοδα που δεν θεωρούνται επαναλαμβανόμενα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα καθαρά κέρδη του Ομίλου.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Kim Fournais, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Saxo Bank, δήλωσε:
  • Τα αποτελέσματα του 2017 επιβεβαιώνουν εκ νέου την ισχύ του ευέλικτου επιχειρηματικού μοντέλου της Saxo Bank ως προτύπου στους τομείς της χρηματοοικονομικής και της εποπτικής τεχνολογίας(FinTech και RegTech, αντίστοιχα), καθώς και ως εργαλείου πραγματοποίησης συναλλαγών και επενδύσεων για άμεσους πελάτες, αλλά και υπηρεσιών Banking as a Service (BaaS) για επαγγελματίες πελάτες. Παρά τη χαμηλή μεταβλητότητα στην αγορά, η Saxo κατέγραψε αριθμό-ρεκόρ νέων ιδιωτών και επαγγελματιών πελατών. Το νέο ρεκόρ στις εγγυητικές καταθέσεις πελατών αποδεικνύει επίσης την αξία της πρότασης Saxo Bank για συναλλαγές σε πολλαπλά προϊόντα, κάτι που επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν επενδύσεις σε όλους τους κύκλους μιας αγοράς.
  • Χάρη στην ισχυρή κεφαλαιακή βάση μας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να βελτιώνουμε την εμπειρία χρήσης των πελατών και την τεχνολογία μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε στην πρωτοπορία της ψηφιοποίησης με επίκεντρο τον πελάτη.
Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Saxo Bank βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Θα επιμείνουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα τη διαρκή ανάπτυξη κορυφαίας τεχνολογίας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες μας απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία συναλλαγών σε επίπεδο προϊόντος, πλατφόρμας, τιμής και υπηρεσίας.
Τον Φεβρουάριο του 2018, η Saxo Bank ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της, Saxo Privatbank, μιας επισήμως αδειοδοτημένης εμπορικής τράπεζας με υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη Δανία, στην Alm. Brand, όμιλο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στη Δανία, ο οποίος αξιοποιεί ασφάλειες ζωής και προϊόντα εκτός ασφαλίσεων ζωής, ασφάλειες σύνταξης και τραπεζικές ασφάλειες. Παράλληλα, η Saxo θα συνάψει συνεργασία ιδιωτικής επωνυμίας (white label) με την Alm. Brand Bank, ώστε να προσφέρει στους πελάτες δυνατότητα για συναλλαγές και επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, ETF και αμοιβαία κεφάλαια μέσω της πολυβραβευμένης πλατφόρμας της, SaxoTraderGO.
Τον Οκτώβριο του 2017 είχε ανακοινωθεί ότι η Geely International Denmark A/S, θυγατρική της Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd («Όμιλος Geely»), υπέβαλε προσφορά για το 51,5% των μετοχών της Saxo Bank, με τη Sampo Group, κορυφαίου σκανδιναβικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, να αποκτά το 19,9% της τράπεζας. Οι διαδικασίες κανονιστικής έγκρισης βρίσκονται σε εξέλιξη στις αντίστοιχες αγορές, και οι συμφωνίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν στο Α’ εξάμηνο του 2018.
Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.home.saxo/about-us/investor-relations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*