ΑΧΑ Ασφαλιστική Ήρθε για να μείνει»

Ήρθε για να μείνει ως μεγάλη ασφαλιστική με σημαντικό πλάνο επενδύσεων και να συμβάλλει στην εξυγίανση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ, Ερικ Κλαϊνεν.
 Με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, αλλά και του μεγέθους της, η AXA παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα του 2008, υπογραμμίζοντας ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της εταιρίας είναι η διατήρηση της υψηλής φερεγγυότητας και οι μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες της.
 Ο Διευθύνων Σύμβουλος χαρακτήρισε σημαντικό το συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία, ενώ συγχρόνως τόνισε την ανάγκη του δίκαιου ανταγωνισμού, επισημαίνοντας το ρόλο της ενεργητικής συμμετοχής των εποπτικών αρχών.
 Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ερικ Κλαϊνεν, η AXA παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση του καθαρού της αποτελέσματος κατά 360%, διαμορφώνοντας κέρδη 9,2 εκατ. ευρώ κατά το 2008.
 Να σημειωθεί ότι η αύξηση των κερδών προήλθε από την αύξηση των πωλήσεων και συγχρόνως από την επιτυχή μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ η εταιρία τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος ανέμενε μεγαλύτερα κέρδη, ωστόσο τα πρόσφατα γεγονότα του Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συνετέλεσαν σε μείωση των κερδών κατά περίπου 7 εκατ. ευρώ.
 
Ο κύκλος εργασιών της AXA το 2008 διαμορφώθηκε στα 227 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6%, εκ των οποίων τα 127 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον κλάδο ζωής και επενδύσεων παρουσιάζοντας μεταβολή 6,5%, έναντι υποχώρησης της αγοράς 1% και τα 100 εκατ. ευρώ από τον κλάδο ζημιών, παρουσιάζοντας μεταβολή 5,4% έναντι 4,1% της αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*