Πατούλης: Δομείται ένα θνησιγενές σύστημα ΠΦΥ

Λάβρος κατά της Αριστοτέλους ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), για τον εξαιρετικά μικρό αριθμό οικογενειακών γιατρών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των ιατρικών συλλόγων, ο ΙΣΑ χορήγησε 372 βεβαιώσεις και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά 91 για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική. Επιβεβαιώνονταν έτσι οι πληροφορίες που ήθελαν το ποσοστό κάλυψης να μην ξεπερνά το 40%, με αποτέλεσμα η λειτουργία του νέου συστήματος από τον ερχόμενο μήνα να είναι πρακτικά αδύνατη.

“Πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, μετά την αδυναμία στελέχωσης των ΤοΜΥ” σχολιάζει ο Γιώργος Πατούλης, εκτιμώντας πως οδηγούμαστε σε ένα θνησιγενές σύστημα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας με χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες.

“Είναι προφανές ότι ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αγνοώντας παντελώς τους φορείς. Είναι δε πρωτοφανής η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο κρίσιμα ζητήματα” προσθέτει, ζητώντας να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά πράξη και περίπτωση για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με ελεύθερη επιλογή ιατρού και για όσους ιατρούς το επιθυμούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*