Ας βγουν και πάλι οι ασφαλιστές στον δρόμο…

Οι ασφαλιστές δεν φοβούνται την χρηματοοικονομική κρίση. Αντίθετα, όποιος μιλά μαζί τους διαπιστώνει ότι την θεωρούν ως συγκυρία που έρχεται να κάνει ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο καθαρά, ακόμη πιο ουσιαστικά στους πολίτες τη σημασία της ασφάλισης. 

Οι ασφάλειες είναι για τις κρίσεις, τις μικρές ή μεγάλες, τις προσωπικές, τις επαγγελματικές, τις κοινωνικές, τις οικονομικές. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν την σημασία της ασφάλισης των κινδύνων, της πρόβλεψης, των «απρόοπτων». 

Τώρα είναι η ώρα που δεν υπάρχει ευφορία, δεν διαχέεται η αλαζονεία της δύναμης, μειώνεται ο υπερφυαλισμός και αμβλύνεται η προκλητικότητα της «άλωσης» ανθρώπων, ιδεών, πολιτικών, των πάντων. Δεν υπάρχει η αισιοδοξία της παντοκρατορίας των ισχυρών κάθε επιπέδου, κάθε κοινωνικής ή επαγγελματικής ομάδας. Τώρα είναι ώρα που σεμνά και ταπεινά όλοι αντιμετωπίζουν μια έξωθεν κοινή απειλή. Και όλοι έξωθεν αναζητούν «βακτηρίες» και βοήθεια αναλόγως με το που βρίσκονται και τι κάνουν. 

Βοήθεια από το κράτος, από την Ευρωπαϊκή Ενωση, από τα ταμεία, από ειδικά κονδύλια, από τις τράπεζες, από το επαγγελματικό ή κοινωνικό περιβάλλον, από τους συνεργάτες. Είναι η ώρα της ανάγκης που όλα «ευθυγραμμίζονται», όλοι μπαίνουν στην ίδια μοίρα. Ισως για τους ισχυρούς τα πράγματα να έχουν άλλο βαθμό δυσκολίας από τους λιγότερο ισχυρούς. Ο παρανομαστής όμως είναι κοινός, όλοι αναζητούν αρωγή.

Τώρα είναι η ώρα που οι εταιρίες μπορούν να «τρέξουν» και να στηρίξουν την κατάσταση. Είναι μια ευκαιρία «αλήθειας» που μπορεί και πρέπει να αναδείξει την σημασία της ασφάλισης. Οι ασφαλιστικές εταιρίες ας ξεκινήσουν να σκέπτονται από τώρα την εποχή μετά την κρίση. 

Οφείλουν να ενημερώσουν, να δουλέψουν σκληρά, να στηρίξουν και αυτό που πουλάνε αλλά και να εκπαιδεύσουν αυτούς που σήμερα δεν γνωρίζουν τι να αγοράσουν. Επιτέλους ας «πιάσουν το χέρι» των πολιτών, ας καταρρίψουν την δυσπιστία ότι «κοροϊδεύουν» και να εκπέμψουν την σοβαρότητα της εργασίας τους. Οσο και αν η τεχνολογία ώθησε τα τελευταία χρόνια στις απρόσωπες πωλήσεις, είναι διάχυτη η εκτίμηση των «παλιών» της αγοράς ότι οι ασφαλιστές επιβάλλεται σήμερα να βγουν και πάλι στους δρόμους όπως ξεκίνησαν κάποτε.

 ΥΓ: Ρωτήστε σε μια πολυκατοικία τους ενοίκους: πόσοι ασφαλιστές τους πλησίασαν την τελευταία τριετία και σε τι τους ενημέρωσαν; Η απάντηση θα δείξει την αλήθεια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*