Insurance Europe: Επικροτεί την παράταση για την IDD

Προτού εκπνεύσει η προθεσμία τον Φεβρουάριο για την εφαρμογή της Οδηγίας για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων, IDD, η Insurance Europe αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:

“Εν όψει της επικείμενης συνάντησης των μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών μελών (COREPER ΙΙ) σχετικά με την οδηγία IDD χαιρετίζει την πρόταση να καθυστερήσει η ημερομηνία εφαρμογής της και η ενσωμάτωση στις εθνικές νομοθεσίες”.

Ο William Vidonja, μάλιστα, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Insurance Europe, είχε δηλώσει:«Είναι σημαντικό, ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος να έχει αρκετό χρόνο, για να εφαρμόσει τις απαιτούμενες αλλαγές από το σημείο που καθιερώνεται η ρυθμιστική βεβαιότητα. Δεδομένου ότι οι κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμοί  επιπέδου 2 δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, στις 20 Δεκεμβρίου, για μια οδηγία που θα ισχύει στις 23 Φεβρουαρίου, ο κλάδος θεωρεί ότι το χρονοδιάγραμμα είναι υπερβολικά σφιχτό για να παρέχει στους ασφαλιστές ρεαλιστικό χρόνο για τον σωστό σχεδιασμό και τη δοκιμή των αναγκαίων αλλαγών. Η αναβολή της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων θα επιτρέψει στις ασφαλιστικές εταιρείες να προετοιμαστούν καλύτερα για την ορθή εφαρμογή της IDD, γεγονός που θα ωφελήσει και τους καταναλωτές.

Το Συμβούλιο της ΕΕ έδωσε μία τετράμηνη ανάσα με σκοπό να συμβάλει στη διαδικασία για καλύτερη προετοιμασία.

Η προσαρμογή στην IDD είναι κρίσιμη δεδομένου ότι αφορά θέματα που αναμορφώνουν τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων, ορίζουν τον  ανταγωνισμό και αναδεικνύουν την προστασία-ενημέρωση του καταναλωτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*