Σπάει τη «σιωπή» της η Novartis

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο «μέτωπο» Novartis, καθώς η υπόθεση οδεύει προς τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Λίγες ώρες πριν ληφθεί επισήμως η σχετική απόφαση, η εταιρία δίνει τη δική της εκδοχή για όσα λέγονται και γράφονται, μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή.

«Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση,  καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζομένους μας» τονίζει η Novartis, η οποία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές που εργάζονται στην υπόθεση, για περισσότερο από 14 μήνες.

Διαβάστε επίσης:  Τι σημαίνει η πρόταση Προκαταρκτικής για τη Novartis – Ποια είναι η διαδικασία και ο ρόλος της

«Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό» συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι διεξάγει και εσωτερικό έλεγχο για το θέμα με στόχο να δράσει ανάλογα σε περίπτωση που διαπιστωθούν πράξεις που δεν συνάδουν με τα επιχειρηματικά της πρότυπα.

Η Novartis αποφεύγει, πάντως, να τοποθετηθεί επί της ουσίας, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της ίδιας ή των εργαζομένων της.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από ελληνικές και αμερικανικές αρχές, η Novartis σημειώνει τα εξής:

Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης. Το περιεχόμενο του φακέλου αυτού δεν μας είναι γνωστό στο σύνολό του, ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρίας ή εργαζομένων της.

Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζομένους μας. Η πραγματικότητα είναι ότι για περισσότερους από 14 μήνες η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές ενώ διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα. Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους. Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε σε βάθος τα δεδομένα της υπόθεσης και δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα για τυχόν πράξεις που δε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά μας πρότυπα. Παράλληλα θα προστατεύσουμε την εταιρία και τους ανθρώπους μας με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου.

Η δέσμευσή μας στη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν ανεπηρέαστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*