Υποχρεωτική η ασφάλιση των αθλητών ποδηλασίας

του Νίκου Σακελλαρίου

Μεγάλη αύξηση στις ασφαλίσεις ποδηλάτων στους αθλητικούς (ποδηλατικούς συλλόγους)  για αστική ευθύνη και σωματικές βλάβες καταγράφεται από την αρχή του χρόνου. Αιτία είναι η οδηγία της Διεθνούς Ποδηλατικής Ομοσπονδίας προς την Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία για την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης των  αθλητών των συλλόγων. Οι υποχρεωτικές καλύψεις είναι για αστική ευθύνη και σωματικές βλάβες.  Το μέσο κόστος ασφάλισης για τις δύο βασικές καλύψεις   κάθε  ποδηλάτου αθλητή είναι της τάξης των 20 ευρώ και επιβαρύνει τις ομάδες.  Για να βγάλουν Δελτίο αγώνων  για κάθε ποδηλάτη τους είναι υποχρεωτική η ασφάλιση του ποδηλάτη.

Στον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αλλά και ατυχήματος ποδηλάτου, δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες Γενικών Ασφαλίσεων αλλά και μεικτές εταιρείες.

Βέβαια σε ορισμένα ασφαλιστήρια υγείας, η ποδηλασία και δη η αθλητική (επαγγελματική) υπάρχει στις εξαιρέσεις επειδή θεωρούν στο underwriting ότι είναι παράγοντας   αυξημένων ζημιών και κινδύνων.  Έτσι υπάρχει η αντίφαση να ασφαλίζεται το ποδήλατο για αστική ευθύνη από τις Γενικές Ασφαλίσεις και να μην ασφαλίζεται ο ποδηλάτης για το ενδεχόμενοι ατυχήματος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*