Όμιλος Generali: Ραντεβού στην Αθήνα για τη Διεθνή Κοινότητα των Οικονομικών Διευθυντών

Την Ελλάδα επέλεξε αυτή τη χρονιά η διοίκηση της Generali για την ετήσια συνάντηση των οικονομικών διευθυντών των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου. Η διοργάνωση του Group CFO International Community Meeting φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Generali στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2018, και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «επιβεβαιώνει το ισχυρό ενδιαφέρον του Ομίλου Generali για τη χώρα μας και την ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν αναλυτικά επίκαιρα θέματα που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς, όπως η εικόνα της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας και οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό ασφαλιστικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Αναλύθηκαν τα σενάρια και οι τάσεις που επικρατούν στον κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συνεισφορά των ασφαλιστικών εταιρειών στην εξασφάλιση του πληθυσμού της Γηραιάς Ηπείρου. Οι συμμετέχοντες οικονομικοί διευθυντές είχαν ακόμη την ευκαιρία να εξετάσουν θέματα που αφορούν τους επιχειρηματικούς στόχους της Generali, με έμφαση στις πολιτικές μείωσης του κόστους λειτουργίας, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των εταιρειών του Ομίλου.

Με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες την παρουσίαση του διευθύνοντος συμβούλου της Generali Hellas Πάνου Δημητρίου, η οποία ανέλυε τα επιτεύγματα της εταιρείας σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, καταδεικνύοντας ότι η Generali Hellas τρέχει μπροστά από την αγορά. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της εταιρείας, όπως: η κατά 50% αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων τα τελευταία οκτώ χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η αγορά στο σύνολο της κινείται με αρνητικούς ρυθμούς, και ο υπερδιπλασιασμός του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, επισημαίνεται ότι έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από τους οικονομικούς διευθυντές, αφού «δικαιώνουν την επιλογή του Ομίλου να επενδύσει στην Ελλάδα». Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν το επιστέγασμα μιας επιτυχημένης εφαρμογής της στρατηγικής της Generali στην ελληνική αγορά και στις ιδιαιτερότητές της. Μια στρατηγική που στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας με μειωμένο λειτουργικό κόστος και στην προώθηση απλών και έξυπνων ασφαλιστικών λύσεων.

Στη διάρκεια των δυο ημερών παραμονής τους στη χώρα μας, οι συμμετέχοντες στο Group CFO International Community Meeting είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους πολιτιστικούς θησαυρούς που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη και να ξεναγηθούν στο επιβλητικό Μουσείο της Ακρόπολης. «Η επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε σε θερμό κλίμα, με όλες τις πλευρές να εκφράζουν την αμοιβαία τους εμπιστοσύνη και τη σύμπνοια με τους στόχους του Ομίλου» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*