Αισιοδοξία και ανησυχία στην ασφαλιστική αγορά

του Νίκου Σακελλαρίου

Γεμάτη εκδηλώσεις για την ασφαλιστική αγορά  ήταν η προηγούμενη εβδομάδα  που έκλεισε τον Ιανουάριο και άνοιξε τον Φεβρουάριο.

Η κοπή της πίτας από την ΕΑΕΕ έγινε σε στα γραφεία της ΕΑΕΕ  και είχε στοιχεία  που έδειχναν την αισιοδοξία για την νέα χρονιά, αλλά και την ανησυχία για τις μελλοντικές εξελίξεις.  Η μακροοικονομική εξέλιξη της εξόδου της Ελλάδας  στις αγορές θα έχει ευνοικές επιπτώσεις και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλά οι ανησυχίες βρίσκονται ότι  σε επίπεδο νοικοκυριών και επιχειρήσεων υπάρχει η φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη που καθηλώνει  την ασφαλιστική αγορά στα επίπεδα του 2% επί του ΑΕΠ.

Τα νέα στοιχεία που αφουγκραστήκαμε από την εκδήλωση ήταν ότι πλέον οι εταιρείες υπολογίζουν σημαντικά και τη διαμεσολάβηση αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις που διευκολύνουν τις εργασίες τους.

Η δημιουργία του Μητρώου ασφαλιστών είναι μία θετική εξέλιξη που την περιμένουν  να δώσει καρπούς μέσα στο 2018.

Η εκδήλωση  για τους Πράκτορες και τους Μεσίτες που διοργάνωσε η AXA  αποτέλεσε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που είχε ως στόχο να δώσει προς τους συνεργάτες της εταιρείας την αναγκαιότητα της ασφάλισης όλων των ανθρώπων και κυρίως να δείξει τις ανθρώπινες πλευρές  του ασφαλισμένου και όχι μόνο την πλευρά του πελάτη.

Στο Συνέδριο πωλήσεων της Generali  τονίστηκε η ανάγκη της τεχνολογικής προσαρμογής των διαμεσολαβούντων, η εκπαίδευση και χρήση των εφαρμογών.

Το μεγάλο ερωτηματικό της προηγούμενης εβδομάδας ήταν οι εξελίξεις στο μέτωπο της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Δηλώσεις από εσωτερικό και εξωτερικό περιπλέκουν την κατάσταση αντί να την επιλύουν. Χρήσιμο θα ήταν να αφήσουν την εταιρεία και τους πέριξ αυτής να λειτουργήσουν χωρίς προσκόμματα προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*