Αυξάνουν τις επενδύσεις σε insurtechs οι μεγάλοι (αντ)ασφαλιστικοί όμιλοι

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οι εδραιωμένοι (αντ)ασφαλιστικοί όμιλοι αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (insurtech startups), στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα στους έξωθεν “ταραξίες” της βιομηχανίας, αναφέρεται σε μελέτη της Willis Towers Watson που αναλύει τις τάσεις στον κλάδο των insurtechs.

“Οι (αντ)ασφαλιστικοί όμιλοι, είτε άμεσα, είτε μέσω των επενδυτικών τους βραχιόνων ενισχύουν την παρουσία τους στον κλαδο και επενδύουν σε μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών με πολλές εφαρμογές στις  βασικές τους δραστηριότητες”, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην μελέτη που εκπόνησε η Willis Tower Watson σε συνεργασία με την CB Insights.

“Επενδύοντας σημαντικά ποσά σε start-ups και νέες τεχνολογίες, οι (αντ)ασφαλιστικοί όμιλοι μοιάζουν να έχουν αποκτήσει κάποιον έλεγχο πάνω στην επανάσταση των insurtechs”, σχολιάζει ο Rafal Walkiewicz, διευθύνων σύμβουλος της Willis Towers Watson Securities.

Η χρηματοδότηση του κλάδου insurtechs άγγιξε τα 700 εκατ. δολ. το δ’ τρίμηνο του 2014 και ανήλθε στα 2,3 δισ. δολ. για το σύνολο του έτους, ποσό αυξημένο κατά 36% σε σχέση με το 2016. Ο αριθμός των deals υπολογίστηκε σε 35 για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 και σε 120 για ολόκληρο το περασμένο έτος.

“Οι insurtechs πρόσθεσαν αξία στις εδραιωμένες (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες στην τιμολόγηση, την διαχείριση των αιτήσεων αποζημιώσεων, τις διοικητικές διαδικασίες, το underwriting, τον εντοπισμό απατών και πολλά άλλα… Η λήψη αποφάσεων καθίσταται γρηγορότερη χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση”, υπογράμμισε η Alice Underwood, υψηλόβαθμο στέλεχος της WTW.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*