Insurance Insider: Πίστωση χρόνου ζητά η Exin από την ΤτΕ

Πίστωση χρόνου φέρεται να ζήτησε η Exin Group από την Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να της καταθέσει τον πλήρη φάκελο με το χρηματοδοτικό σχήμα για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής, αξίας 718 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εξειδικευμένης σε ασφαλιστικά θέματα βρετανικής ιστοσελίδας, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε ώς τις 31 Ιανουαρίου τον πλήρη φάκελο με τις λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση του deal.  Η Exin επιβεβαίωσε -με επίσημη ανακοίνωση- ότι κατέθεσε την 1η Φεβρουαρίου στην ΤτΕ πρόσθετα στοιχεία για την κοινοπραξία που βρίσκεται πίσω από το deal, την διοικητική ομάδα και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, ζητώντας παράλληλα επιπλέον χρόνο για να οριστικοποιήσει την χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Insurance Insider, η Exin συνεχίζει τις προσπάθειες εξεύρεσης κεφαλαίων τις τελευταίες 48 ώρες. Οι επιλογές που εξετάζονται για τη χρηματοδότηση του deal -κατά τις ίδιες πληροφορίες- φέρονται να συμπεριλαμβάνουν την έκδοση ομολογιών και προνομιούχων μετοχών (από πλευράς της Exin 😉 αν και οι όροι χρηματοδότησης τέτοιου είδους συμφωνιών είναι συχνά μη ευνοϊκοί, με τα κουπόνια των τίτλων να προσεγγίζουν ενίοτε το 20%.

Η ανακοίνωση της Exin που αναρτήθηκε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα της αναφέρει: “Σήμερα η Exin κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος πρόσθετες πληροφορίες που ζητήθηκαν για τη συμπλήρωση του φακέλου που κατατέθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018. Τόσο η διοίκηση όσο και οι επενδυτές που μας στηρίζουν παραμένουν δεσμευμένοι στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής…Είμαστε απόλυτα διαθέσιμοι και συνεργαζόμαστε συνεχώς για την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ταχύτερο δυνατόν και πριν από την τελική προθεσμία”. κατέληγε η ανακοίνωση.

Δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου -που αναφέρει το Insurance Insider- υποστηρίζουν ότι η Exin πληροφόρησε την ΤτΕ μέσω e-mail ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (σ.σ. που λειτουργεί ως anchor investor για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών)

Εάν η Exin δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει σύντομα τα απαραίτητα κεφάλαια, είνια πιθανό η ΤτΕ να “ξανανοίξει” τον διαγωνισμό που έκλεισε όταν η Exin του Matt Fairfield ανακηρήχθηκε προτιμητέος επενδυτής τον Ιούνιο του 2018. Η Exin βγηκε σε αναζήτηση χρηματοδοτών όταν ο βασικός της εταίρος, η Calamos Asset Management, μείωσε την χρηματοδοτική στήριξη για το deal.

Καλά πληροροφημένες πηγές ανέφεραν επίσης ότι προσπάθειες της Exin για τη δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων με στόχο την άντληση κεφαλαίων για την χρηματοδότηση άλλων εξαγορών στην Ολλανδία και το Ισραήλ δεν τελεσφόρησαν. Σημειώνεται ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία ούτε με την Exin, ούτε με την τράπεζα της Ελλάδος για σχολιασμό των πληροφοριών του Insurance Insider κατά τον χρόνο δημοσίευσης του ρεπορτάζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*