Εθνική Ασφαλιστική – Exin: Αλλη μία αποτυχία

της Ελενας Ερμείδου

Δεν κατατέθηκε χτες φάκελος από την Exin για εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως είχε διαδοθεί. Ούτε φαίνεται να υπάρχει λευκός καπνός προς το παρόν από την Pimco και άλλους επενδυτές, όπως είχε αναφερθεί περίπου 20 ημέρες πριν. Η εξήγηση άλλωστε που έδωσε η Exin στην ΤτΕ για την μη υποβολή φακέλου  είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες με ενδιαφερόμενους επενδυτές ώστε να μπουν σε ένα νέο σχήματα.

Τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν για την Exin η οποία φέρεται να έχει προβλήματα ρευστότητας, ενώ οι τυχόν ενδιαφερόμενοι δυνητικοί επενδυτές θα χρειαστούν χρόνο ώστε να διεξάγουν ελέγχους.

Το IW είχε επικοινωνήσει με την Pimco για την συμμετοχή και  σε καμία περίπτωση περίπτωση δεν είχε επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία με την Exin είναι θέμα ημερών να κλείσει.

Πηγές της αγοράς από την άλλη πλευρά συζητάν έντονα την επαναφορά της Fosun. Οι ίδιες πηγές φέρονται να θέλουν την Fosun να έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με την Exin.

Να σημειωθεί ότι ο Fairfield προέβη σε δηλώσεις επιβεβαιώνονοντας το ενδιαφέρον του για την Εθνική Ασφαλιστική, οι δηλώσεις αυτές για το ενδιαφέρον της Exin προς την Εθνική Ασφαλιστική, ωστόσο δεν βγήκαν στην δημοσιότητα για πρώτη φορά

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*