Αργά θυμήθηκε τις αγορές η Κυβέρνηση

Οι επαγγελματίες των χρηματιστηριακών αγορών, σε κάθε κοινωνική τους συνεύρεση, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των φίλων που να επενδύσουν τα λεφτά τους, κάνουν το εξής σχόλιο: όταν οι ιδιώτες επενδυτές επιχειρούν να ακολουθήσουν μια τάση, το πιθανότερο είναι ότι η τάση αυτή ολοκληρώνει τον κύκλο της, τελειώνει.

  • «Όταν ο θυρωρός σας αρχίζει να διπλασιάζει τις μετοχικές τοποθετήσεις του, τότε είναι σημάδι ότι δημιουργήθηκε φούσκα κι εσείς πρέπει να φύγετε».
  • Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.

Με μεγάλη καθυστέρηση η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση ανακάλυψε την αξία και ομνύει στην «καθαρή» ή στην «αυτόνομη» έξοδο και στην δυναμική των αγορών.

Έκπληκτοι οι πολίτες ακούν τους υπουργούς να αναφέρονται με θαυμασμό στις εκθέσεις της Deutsche Bank και της Goldman Sachs, να εκθειάζουν τις άριστες σχέσεις του Πρωθυπουργού με τηνRothchild του Μακρόν και να αναλύουν με στόμφο τα spreads των ελληνικών ομολόγων….

  • Ο ζήλος των κυβερνώντων της Αριστεράς για “έξοδο στις αγορές” , είναι σήμα για όλους τους υπόλοιπους φυσιολογικούς ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις αγορές.

Δυστυχώς η Ελλάδα έχασε το πάρτι των αγορών της τελευταίας τριετίας.

  • Οι άλλες “μνημονιακές” χώρες αντικατέστησαν τα παλιά ακριβά δάνεια με νέα μακροπρόθεσμα και χαμηλότοκα.
  • Η άνοδος των μετοχικών αξιών αλλά και των ομολόγων, έσβησε τις ζημιές της προηγούμενης επταετίας και δημιούργησε νέες πηγές εσόδων.

Η Ελλάδα όμως για 3 ολόκληρα χρόνια όχι μόνον κρατούσε ομπρέλα όταν έβρεχε χρήμα αλλά κατηγορούσε και τους «κερδοσκόπους» που τολμούσαν να επενδύσουν στην χώρα μας…

Σήμερα που έχει αλλάξει στάση ουδείς την πιστεύει.

Το χειρότερο όμως είναι πως οι αγορές θα τιμωρήσουν αυστηρά την ανεύθυνη αισιοδοξία των νεόκοπων προσκυνητών του καπιταλισμού…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*