NN: Αυτή είναι η αλήθεια για τα ομαδικά συμβόλαια

Την δική της τεκμηριωμένη και λεπτομερή απάντηση στον θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για το εξώδικο που απέστειλε κάποιοι συνδικαλιστές της Τρ. Πειραιώς, δίνουν τα στελέχη  του Ασφαλιστικού Ομίλου NNΤο εξώδικο προέρχεται από έναν μόνον συγκεκριμένο σύλλογο εργαζομένων μιας πρώην εξαγορασθείσας τράπεζας και μιλούσε για δήθεν  αδικαιολόγητες  αρνήσεις κάλυψης περιστατικών και κωλυσιεργίες .

Η αλήθεια είναι , σύμφωνα με τα στελέχη της NN, το ομαδικό ασφαλιστήριο της Πειραιώς παρέχει νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή κάλυψη στους υπαλλήλους Τράπεζας Πειραιώς και στα εξαρτώμενα μέλη τους. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτει συνολικά περισσότερα από 32.000 ασφαλισμένα μέλη.Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις αποζημίωσης μέσα σε 10 μήνες ενω μέχρι σήμερα 36.700 είναι οι πληρωθείσες αποζημιώσεις. Επιπρόσθετα, κατά μέσο όρο, διεκπεραιώνονται 1.300 αιτήσεις ανά εβδομάδα. Όπως τονίζει η εταιρεία, ειδική ψηφιακή πλατφόρμα δημιουργήθηκε συγκεκριμένα γι’ αυτό το Ομαδικό, ώστε ο υπάλληλος να υποβάλει απευθείας αίτηση αποζημίωσης με σκαναρισμένα δικαιολογητικά.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι οι όροι του ασφαλιστηρίου καταρτίσθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία πληρώνει και τα ασφάλιστρα.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει η ΝΝ,  πρόσθετα δικαιολογητικά απαιτούνται  μόνο για το 5% των περιπτώσεων, ενώ απορρίψεις λόγω συγγενών παθήσεων μόνο στο 0,2 % των περιπτώσεων. Η καταβολή των αποζημιώσεων ολοκληρώνεται εντός 5-10 ημερών κατά μέσο όρο.

Αξίζει να τονισθεί πως η συνεργασία ΝΝ – Πειραιώς που υφίσταται περισσότερα από 10 χρόνια, ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλα 10+5 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*