ΙΑΣΩ: Advanced Course in Gynecologic Laparoscopy 26-27/1, live χειρουργεία 28-29/1

Την Παρασκευή 26/1 και το Σάββατο 27/1/2018 θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ το «Advanced Course in Gynecologic Laparoscopy». Το σεμινάριο περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση (hands on course), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/1 και τη Δευτέρα 29/1/18 στο Πειραματικό-Ερευνητικό Κέντρο της ΕΛΠΕΝ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των ιατρών για τις εφαρμογές και τις εξελίξεις της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη σύγχρονη γυναικολογία. Άλλωστε, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΙΑΣΩ διαθέτει ένα από τα αρτιότερα και μεγαλύτερα τμήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην Ελλάδα και 6 «state of the art» χειρουργεία, όπου πραγματοποιούνται περισσότερες από 3.500 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις τον χρόνο για πάνω από μία δεκαετία.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

  • Βασικές αρχές που αφορούν την οργάνωση του χειρουργείου, την ασφαλή διαχείριση των περιστατικών και την αποφυγή πιθανών επιπλοκών.
  • Στοχευμένες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές που αναφέρονται σε συγκεκριμένες γυναικολογικές παθήσεις και στην ορθή λαπαροσκοπική αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων.
  • Ζωντανή μετάδοση χειρουργικών επεμβάσεων κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες ιατροί θα είναι σε θέση να σχολιάζουν και να θέτουν ερωτήματα στον χειρουργό.

Το σεμινάριο θα το πλαισιώσουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές.

Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι:

  • ο Rabishong Benoit, Professor, M.D, PhD, Clermont-Ferrand, France και
  • ο Wattiez Arnaud, Head of GYN Department, Latifa Hospital, Dubai- UAE, Prof OB/GYN University of Strasbourg, France.

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής Εμμανουήλ Διακομανώλης, πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ, και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο Παντελής Ι. Τρομπούκης, Μέλος Ενδοσκοπικής Ομάδας ΙΑΣΩ, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Γ΄Μ/Γ Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς, ανεξαρτήτως της εμπειρίας τους στη λαπαροσκοπική χειρουργική, και η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΙΑΣΩ στα τηλέφωνα 210 6074200 (Γραμματεία Σεμιναρίου / MD Congress) και 210 6383949 (Τμήμα Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*