Αποκλειστικό: Θωμάς Λιακουνάκος τέλος στην Euromedica

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ CVC με ΙΑΣΩ για την απόκτηση του 97,2% από την Hellenic Healthcare (που ανήκει στο CVC Capital).

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΙΑΣΩ που θα πραγματοποιούνταν με πρωτοβουλία μιας καταστατικής μειοψηφίας (5% τουλάχιστον) θα οδηγηθεί σε αναβολή.

Αιτία της αναβολής είναι η αλλαγή στις μετοχικές ισορροπίες αφού στη γ.σ. θα ανακοινωθεί ότι ο έλεγχος των μετοχών της Euromedica (που ελέγχει περίπου το 10% του ΙΑΣΩ) έχει φύγει πλέον από τα χέρια του κ. Θωμά Λιακουνάκου και πέρασε στην Alpha Bank.

Mε απλά λόγια, σε 15 μέρες, θα πραγματοποιηθεί μια νέα γενική συνέλευση μετόχων του ΙΑΣΩ, με τις νέες μετοχικές ισορροπίες, για να προχωρήσει πλέον τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμφωνίας ΙΑΣΩ με το CVC.

Το CVC Capital έχει αγοράσει και το νοσοκομείο Metropolitan. Η αποτίμηση του ΙΑΣΩ General μαζί με τα δάνεια  (enterprise value) ανέρχεται σε 48 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού και συναφών υποχρεώσεων, η αποτίμηση των μετοχών ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων στο Ιασώ αντιστοιχεί το ποσό των 19.446.000 ευρώ  που αποτελεί το τίμημα της μεταβίβασης.

Ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος, άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας και σημαντικός «προμηθευτής» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται πως χάνει μία-μία τις εταιρείες του εξ αιτίας «κόκκινων» δανείων.

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*