"Το τέλος του προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα είναι μία νέα αρχή"

Τι δήλωσαν ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της ΝΔ στην εκδήλωση του Ελληνογαλλικού

της Ελενας Ερμείδου

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις μίλησαν χτες το βράδυ σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Christophe Chantepy και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστική η δήλωση του κου Christophe Chantepy «Το τέλος του προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα είναι μία νέα αρχή»

Ο κος Christophe Chantepy μίλησε για την την δέσμευση της Γαλλίας απέναντι στην Ελλάδα ώστε να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο ενώ, αναφορά έκανε στην λήξη του προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας και την συμφωνία παρακολούθησης της χώρας μετά την έξοδο της από το μνημόνιο.

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των γάλλων επενδυτών στην Ελλάδα, αλλά και την άμεση ανάγκη της χώρας να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κος Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι πιστεύει στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και θα κάνει θα κάνει οτιδήποτε για να στηρίξει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη μίας βιώσιμης οικονομίας. Στοχεύει στην αναδιοργάνωση του κράτους προς όφελος των πολιτών, όχι στα εξαθλιωμένα πελατειακά επιδόματα φτώχειας, και στην δύναμη της  δημόσιας εκπαίδευσης με Ευρωπαϊκό και σύγχρονο πολιτισμό προσανατολισμό.

Καυτηρίασε την τακτική επιβολής υψηλής φορολογίας η οποία έπληξε την ανάπτυξη ενώ, τόνισε ότι «οι αγορές δεν πρόκειται να κάνουν τα στραβά μάτια», τονίζοντας και αυτός από την πλευρά την ανάγκη για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που προάγουν την ανάπτυξη της χώρας.

Από τις ασφαλιστικές εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα, παρουσία είχε η AXA δια του κου Ερρίκου Μοάτσου και η Groupama που ήταν χορηγός δια του κου Χρήστου Κάτσιου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*