Εθελοντική αιμοδοσία από την Εθνική Ασφαλιστική και την Affidea στη Λάρισα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με την Affidea Ευρωιατρική στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις αρχές του Δεκεμβρίου, καθώς η ανταπόκριση ήταν θετική. Η Εθνική Ασφαλιστική και η Affidea, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία τους, προχώρησαν στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος και Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, επεκτείνοντας τις κοινωνικές τους δράσεις, με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Με την ολοκλήρωση της εθελοντικής αιμοδοσίας και, λόγω της υψηλής συμμετοχής αιμοδοτών, συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος, οι οποίες είναι διαθέσιμες για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη.

Σχολιάζοντας την ενέργεια, ο επιθεωρητής πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Γιώργος Φουφόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, διότι δυστυχώς το αίμα δεν αγοράζεται, αλλά προσφέρεται. Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι υψηλές, άρα προσπαθούμε μέσα από το μεγάλο πελατολόγιο της Εθνικής Ασφαλιστικής σε συνεργασία με την Affidea, να συμβάλουμε κι εμείς στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάζονται για το δώρο ζωής που είναι το αίμα, υπερβαίνει τα εσκαμμένα ως προς την κοινωνική συνεισφορά».
Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιρειών & Δικτύου Affidea, κα Μαρουσώ Τρέσσου υπογράμμισε: «Το αίμα δεν παράγεται, αλλά χαρίζεται. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική και αυτό μας χαροποιεί. Το κοινωνικό έργο της Affidea είναι πολυποίκιλο και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο. Η προσφορά στον άνθρωπο αποτελεί κύριο άξονα της κουλτούρας της Affidea. Ως εκ τούτου η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος για την κάλυψη των αναγκών της χώρας πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*