Η Allianz εξαγοράζει την DAS Switzerland απο την ERGO

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το προφίλ της στον κλάδο των προϊόντων νομικής προστασίας ενισχύει η Allianz μέσω της εξαγοράς από την ERGO (θυγατρικής της αντασφαλιστικής Munich Re) της DAS Switzerland καθώς και των στοιχείων ενεργητικού της DAS στο Λουξεμβούργο και τη Σλοβακία.

Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος, η εξαγορά θα ενδυναμώσει την ανταγωνιστικη θέση της Allianz Suisse, καθιστώντας την μια από τις τρεις κορυφαίες εταιρείες παροχής προϊόντων νομικής προστασίας στην Ελβετία. Τα σωρευτικά έσοδα από ασφάλιστρα των τριών θυγατρικών της ERGO ανήλθαν σε 38 εκατ. ευρώ το 2016.

Η συναλλαγή- που υπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών- αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να μη δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά στοιχεία του deal.

Με όγκο ασφαλίστρων της τάξης των 550 εκατ. ελβετικών φράγκων (470 εκατ. ευρώ) και ρυθμό αύξησης 5,3% το 2016, η αγορά ασφάλισης νομικής προστασίας στην Ελβετία είναι εξαιρετικά ελκυστική, αναφέρει η Allianz. Η εξαγορά της DAS Switzerland θα προσδώσει στην Allianz Suisse και την θυγατρική της CAP Legal Protection Insurance πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά. H  CAP είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελβετία με όγκο ασφαλίστρων 70 εκατ. ελβετικών φράγκων (59,8 εκατ. ευρώ), ενώ η DAS Switzerland βρίσκεται στην όγδοη θέση με όγκο ασφαλίστρων της τάξης των 34 εκατ. ελβετικών φράγκων (29 εκατ. ευρώ).

“Ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης στις ασφάλειες εκτός του κλάδου ζωής και να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστική μας θέση. Αυτό θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τους πελάτες μας”, σχολίασε ο  Severin Moser, διευθύνων σύμβουλος της Allianz Suisse.

Ο βραχίονας ασφάλισης νομικής προστασίας της ERGO στη Σλοβακία θα απορροφηθεί από την θυγατρική της Allianz στη χώρα, ενώ το χαρτοφυλάκιο ασφάλισης νομικής προστασίας της DAS Luxembourg  θα εκχωρηθεί στην θυγατρική της Allianz Benelux στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της συναλλαγής, υπό την αίρεση της εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων όρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*