Ενισχύει την αντασφαλιστική της κάλυψη η AIG

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σε κινήσεις ενίσχυσης της αντασφαλιστικής της κάλυψης προχώρησε η ΑΙG κατά την περίοδο ανανεώσεων συμβολαίων του Ιανουαρίου 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες της έγκυρης ασφαλιστικής ιστοσελίδας Insurance Insider, ο αμερικανικός όμιλος συνήψε συμβόλαιο ολοκληρωμένης κάλυψης έναντι καταστροφών ύψους τουλάχιστον 2 δις. δολαρίων, ενώ εξασφάλισε πρόσθετες καλύψεις και για τις διεθνείς της δραστηριότητες.

Η ΑΙG κατά τα προηγούμενα χρόνια είχε περιορίσει τις δαπάνες για αντασφαλιστκή κάλυψη, αλλά υπό την ηγεσία του Brian Duppereault και υπό το βάρος των μεγάλων ζημιών από φυσικές καταστροφές που «έγραψε» το 2017 αλλάζει στρατηγική και μεταβιβάζει μεγαλύτερο μέρος των κινδύνων που αναλαμβάνει στην αντασφαλιστική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αρχικές της εκτιμήσεις, οι ζημίες της ΑΙG από τους τυφώνες Harvey, Irma και Maria αλλά  από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ανέρχονται σε 3,5 δις. δολ.

Οι πηγές που επικαλείται το Insurance Insider αναφέρουν ότι η AIG συνήψε συμβόλαιο ύψους 2 δις. δολ. για τα χαρτοφυλάκιό της στις ΗΠΑ, με βασικούς μεσίτες την Guy Carpenter και την Aon Benfield. Συνήψε επίσης και  νέο συμβόλαιο κάλυψης υπερβάλλουσας ζημίας (excess-of-loss) για τα χαρτοφυλάκιά της εκτός ΗΠΑ, με μεσίτη την Willis Re.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*