Πολυασφαλιστήρια: Νέα τάση στην αγορά με διττό όφελος

της Ελενας Ερμείδου

Αύξηση της ζήτησης για ασφάλειες με τάσεις συγκέντρωσης παρατηρείται στην αγορά, σύμφωνα με πηγές του IW. Ιδιώτες, αλλά κυρίως οι επιχειρήσεις επιζητούν να καλύψουν τους κινδύνους υπό ένα πολυασφαλιστήριο.

Η τάση αυτή ανέκυψε πρόσφατα, ωστόσο έχει γίνει πιο έντονη στις ημέρες και αναμένεται να ενισχυθεί.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για μεμονωμένα ασφαλιστήρια κάλυψης κινδύνων αναφέρουν πηγές του IW φθίνει, «ο πελάτης επιζητά ένα πολυασφαλιλιστήριο πολλαπλών κινδύνων το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς των καλύψεων.

Η τάση αυτή έχει διττό όφελος τόσο για τους μεγάλους ασφαλιστικούς οίκους που βγάζουν «ένα πρόσωπο» στην αγορά, όσο και για τον πελάτη ο οποίος «κάτω από μία ομπρέλα διατηρεί ένα ασφαλιστήριο για πολλούς κινδύνους, αντί να διατηρεί πολλά». Οι πελάτες με άλλα λόγια όταν επέλθει ο κίνδυνος θα έχουν να μιλούν με «έναν» ασφαλιστή, με μία εταιρεία. Και, οι δύο πλευρές ασφαλιστής και πελάτης, διατηρώντας ένα πολυασφαλιστήριο θα μπορούν να περιορίσουν κάποια λειτουργικά κόστη.

Τα είδη των ασφαλιστηρίων που παρουσιάζουν αυτή την τάση και έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ άλλων είναι των P&I (Protection & Indemnity), D&O (Directors & Officers).

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστήρια Διευθυντών και Στελεχών  D&O, σε αυτά παρατηρείται η τάση να πωλούνται μαζί με τα ασφαλιστήρια κατά των cyber κινδύνων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*