Λογαριασμοί με το… μήνα απ’ τη ΔΕΗ

Μηνιαίους λογαριασμούς θα στέλνει από τις αρχές του 2018 η ΔΕΗ σε χιλιάδες καταναλωτές και όχι διμήνου, όπως μέχρι σήμερα.

Για ποιους θα ισχύει η νέα αυτή ρύθμιση;

Οι καταναλωτές οι οποίοι συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με την ΔΕΗ, μέσω δηλαδή e-bill, αλλά και όσοι επιθυμούν να το κάνουν ακόμα και τώρα. Δηλαδή να τους αποστέλλεται ο λογαριασμός ηλεκτρονικά και να τον πληρώνουν online μέσω της εφαρμογής της επιχείρησης.

Τι θα ισχύει για τους μηνιαίους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Περίπου 800.000 καταναλωτές χρησιμοποιούν το e-bill αλλά αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στους 2.000.000 καταναλωτές μέσα στο 2018.

Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται κάθε μήνα στα email των καταναλωτών. Τα ποσά βέβαια, θα είναι έναντι και τον τέταρτο μήνα θα έρχεται ο εκκαθαριστικός.

Όσοι πληρώνουν ήδη ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους, πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι αυτή η δυνατότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο ώστε οι ανεξόφλητες οφειλές των ιδιωτικών παρόχων να παραμένουν σε χαμηλά και διαχειρίσιμα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι απευθύνονται στο ίδιο πρακτικά πελατολόγιο με τη ΔΕΗ, των ανεξόφλητων οφειλών της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*